Ressam Merih Yıldız: Ödenen bedeller ağır oldu

Ressam Merih Yıldız, resim sanatının arınma aşamasındaki önemini vurguluyor. Habertürk'ten Arzu Çevikalp'e röportaj veren Merih Yıldız, sanattan Coronavirus salgınına kadar birçok konuda soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Ressam Merih Yıldız: Ödenen bedeller ağır oldu

Ressam Merih Yıldız, resim sanatının arınma aşamasındaki önemini vurguluyor. Habertürk'ten Arzu Çevikalp'e röportaj veren Merih Yıldız, sanattan Coronavirus salgınına kadar birçok konuda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Malum Covid ile zor zamanlardan geçiyoruz, bu olumsuz durum ruh halinizi etkiledi mi? Sanatınızda herhangi bir duraklama anı oldu mu?" sorusuna Merih Yıldız, şu cevabı verdi:

"Bu süreçte düşünecek, sorgulayacak, araştıracak çok şey buldum. İnsanların evlerine kapanmasıyla doğa temizlendi. Meğer ne çok kuş varmış dedim şehrin ortasında. Neredeyse hiç duymadığım kuşların cıvıltısını dinleyerek ve tertemiz havayı teneffüs ederek çok kez pencereden sessiz şehri izledim. Haberler bütün dünyada hava kirlilik oranlarının hiç olmadığı kadar düştüğünü söylüyordu. Denizlerde balıklar çoğalmıştı. Doğa, insansız hava sahasına hazırlanır gibiydi. İnsanlar ise evlerine kapanarak hayatta kalmaya çalışıyorlardı. İş yoğunluğundan birbirinin yüzünü göremeyen insanlar birbirlerini fark ederek paylaşacak çok şey bulmaya başlamışlardı. Fakat ödenen bedeller de çok ağır oldu. Her gün bütün dünyada binlerce insan ölüyordu. Evinden başka kaçacak hiçbir yerin olmadığı kabus süreci bütün insanlığı çaresiz kılmıştı. Gelinen aşamada ise maalesef bu kabusun henüz bitmemiş olduğu görülmektedir. İnsanlık birbirine kenetlenerek var gücüyle kendi misyonuna göre büyük mücadelesini sürdürmeye bugün de devam ediyor. Kısaca içinde bulunduğumuz bu pandemi, maalesef birbirlerinden uzaklaşan ve doğayı katleden insanlığın uyanışını gerektiren korkunç bir uyarı niteliğindedir."

“Herkes iyi bir ressam olamaz, oysa herkes iyi bir ressam olacak potansiyeldedir”

Röportajda ayrıca Merih Yıldız'ın "Herkes iyi bir ressam olamaz, oysa herkes iyi bir ressam olacak potansiyeldedir. Potansiyelimizi kullanabildiğimiz ölçüde hedeflerimize yakın olabiliriz. Genelde şu cümleyi kullanırım: “Ne kadar nerede olmak istiyorsak o kadar orada oluruz” sözleri dikkat çekiyor.

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin