Ressam Fikret Mualla’ya saygı gecesi

Beşiktaş Belediyesi tarafından 10 senedir düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri kapsamında yarın akşam Fikret Mualla’ya saygı gecesi düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Ressam Fikret Mualla’ya saygı gecesi

Beşiktaş Belediyesi tarafından 10 senedir düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, 23 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek olan Fikret Muallâ’ya Saygı gecesi ile sürüyor.



Ustanın Paris’te 1967’deki ölümünden sonra ardından düzenlenen en kapsamlı etkinlik olacak olan Fikret Muallâ’ya Saygı gecesi, onu yakından tanımış olan Hıfzı Topuz’un anıları ile zenginleşecek.



Faruk Şüyün’ün hazırlayıp sunduğu gecenin konuklarından birisi, Fikret Muallâ’nın fotoğraflarını çeken usta fotoğrafçı Ara Güler olacak.



Gazeteci ve araştırmacı-yazar Orhan Koloğlu’nun değerlendirmeleri ile katılacağı Ustalara Saygı’da eleştirmen Kaya Özsezgin, onun resimlerinden yola çıkarak sanatını yorumlayacak.



Yazar-oyuncu Murat Şen’in Fikret Muallâ’nın sıra dışı hayatının, dehasının ve çılgın yalnızlığının izlerini sürdüğü “El-Bohem” isimli oyundan okuma tiyatrosu ile katılacağı etkinlikte ustanın Paris’teki hayatı Hıfzı Topuz’un rehberliğindeki görüntülerde adım adım izlenebilecek.



Resimlerinden örneklerin bir dia gösterisiyle yansıtılacağı toplantıda koleksiyonerleri, müzecileri ve hayranlarını bir araya getirecek olan Fikret Muallâ, olağanüstü yeteneklerinin yanı sıra çılgınlıklarıyla da Türk sanat tarihinin en unutulmaz isimlerinden birisi. Nâzım Hikmet, Abidin Dino, Avni Arbaş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Semiha Berksoy, Nejad Devrim’in aralarında olduğu bir kuşağın üyesi; resimleri ulusal ve uluslararası müzayedelerde ancak ölümünden sonra büyük değerlere ulaşmış bir bohem.



Ustalara Saygı etkinlikleri 9 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen “Çağdaş Kibeleler” ve 23 Mart’taki Çetin Emeç’e Saygı toplantılarıyla sürecek...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin