Renkli olay! Yeni bir gazete yayında

Gümüşhane'de 'Gümüşhane'de Olay' adlı gazete yayın hayatına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Renkli olay! Yeni bir gazete yayında

Gazetenin yayın hayatına başlaması nedeniyle Hasanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerinde yapılan açılışa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'de Olay Gazetesi imtiyaz sahibi Bekir Bulut, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, TSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, vatandaşlar ve gazete çalışanları katıldı.



Bulut, yaptığı konuşmada, Gümüşhane'de ilk kez renkli bir gazete çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



TSO Başkanı Akçay ise yayın hayatına başlayan gazetenin çalışanlarının Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde bu mesleğin eğitimini alan genç bir ekip olduğunu belirterek, "Bu arkadaşlarımız, ilimizde basına renk getirdiler. İlimizin ilk günlük - renkli gazetesini çıkarmış olma unvanını aldılar. Gösterdikleri bu girişimcilik ve cesaretten dolayı kendilerini kutluyorum" dedi



Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu vurgulayan Akçay, şunları dile getirdi:



"Gazeteci hiç kimseyse yaranamaz. Herkesten eleştiri alır. Beni her gün överler ama bir hatamı yazdıkları zamanhemen köpürürüm. Bu hayatın bir gerçeği.  Basın ve yayın bizim için kaçınılmazdır. Basın ve yayının çok güçlü olması lazım. Güçlü demokrasilerde güçlü basın ve yayın vardır. Basınımız, basın ilkelerinden ayrılmadığı sürece bizim göz bebeğimizdir."



Belediye Başkanı Çimen de yayın hayatına başlayan Gümüşhane'de Olay gazetesinin Gümüşhane'de tarafsız, basın ilkelerine uyacak şekilde kente renk getireceğini söyledi. Çimen, Gümüşhane'de Olay gazetesinin günlük olarak dördüncü gazete olarak yayın hayatına girdiğini hatırlatarak bu sayının giderek artması dileğinde bulundu.



Yapılan konuşmalardan sonra, dualar eşliğinde kurban kesilerek Gümüşhane'de Olay Gazetesi'nin açılışı yapıldı.



Belediye Başkanı Çimen ve beraberindekiler gazete sahibi ve çalışanlarından gazete hakkında bilgi aldı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin