Reklamlardaki cinsiyetçiliğe yasak geliyor!

Almanya reklamlardaki cinsiyetçiliği yasaklamaya hazırlanıyor...

Google Haberlere Abone ol
Reklamlardaki cinsiyetçiliğe yasak geliyor!

bianet'ten Sibel Schick'in haberine göre; çocuklara kısıtlayıcı cinsiyet rolleri dayatan içeriklerle mücadele eden uluslararası cinsiyetçilik karşıtı platform Pinkstinks'in Almanya ekibi, Adalet Bakanı Heiko Maas'ı reklamlardaki cinsiyetçiliğin sınırlarını belirlemek üzere hazırladıkları yasa tasarısını Federal Meclis'e sunmaya ikna etti.



Almanya'da 2012’de kurulan platform cinsiyetçi reklamlara karşı kampanyalar yürütüyor, dayattıkları güzellik algısı nedeniyle Germany's Next Top Model yarışması ile mücadele ediyor, yeme bozuklukları ile ilgili bilinçlendirme amaçlı tiyatro çalışmaları yapıyor ve okullarda cinsiyet eşitliğine uygun eğitim verilmesi adına çalışmalar yürütüyor.



Pinkstinks ekibinde yer alan hukukçu, aktivist Dr. Berit Völzmann'ın hazırladığı yasa tasarısı, aynı zamanda doktora tezinin bir parçasıydı ve 2015’te Alman Hukukçular Ödülü'ne layık görüldü. Tasarı, reklamlardaki cinsiyetçiliğin en ağır türlerinin yasaklanmasını öngörüyor. Henüz detayları kamuoyu ile paylaşılmamış olan tasarı görüştüğüm Pinkstinks ekibinden Nils Pickert'in deyimiyle reklamlardaki cinsiyetçiliği tamamen yasaklamayacak.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin