Reklam devleri güçlerini birleştirdi

FCB İstanbul ve FCB İzmir ile Artgroup birleşerek FCB ARTGROUP'u oluşturdular.

Google Haberlere Abone ol
Reklam devleri güçlerini birleştirdi

Dünyanın en büyük 4 reklam holdinginden biri olan Interpublic Group of Companies (IPG) Network'ünde yer alan FCB İstanbul ve FCB İzmir, Türkiye'nin köklü ajanslarından Artgroup'la güçlerini birleştirerek, FCB ARTGROUP oldular.



FCB International'ın Başkanı  Sébastien Desclée "Artgroup lokal kimliğini koruyarak küresel alanda faaliyet göstermenin önemine inanıyor ki, bu da FCB'nin Global felsefesine mükemmel şekilde uymakta. Pazardaki konumumuzu güçlendirmek için; iki ajansın olanaklarının, uzmanlıklarının ve aynı heyecanı paylaşmalarının yaratacağı sinerjinin, tüketiciler tarafından sevilen ve sektör tarafından takdir edilen işler yapmamızı sağlayacağına inandık. Artgroup’un 29 yıllık yerel tecrübesi, bizim küresel gücümüzle bütünleştiğinde hem iş ölçeği hem de yetenek anlamında FCB ARTGROUP’un Türkiye reklam pazarında fark yaratacağına inanıyorum" dedi. 



FCB ARTGROUP'u mevcut Artgroup, FCB İstanbul ve FCB İzmir direktörleri ile birlikte Özgür Sağlam ve Fehmi Özkan Eş Başkanlar olarak birlikte yönetecekler.



Fehmi Özkan "Küresel destek, stratejik bilgi ve yaratıcı potansiyel ile birleştiğinde, tüketici davranışlarını hedefler doğrultusunda değiştirebilen, Türk tüketicilerinin duygularını harekete geçirebilecek ve sektörümüz tarafından da takdir edilen başarılı işlere çok yakında imza atacağımıza inanıyoruz" derken, Özgür Sağlam ise "Ajansı, şu andaki ve gelecekteki potansiyel markalarımızı büyütecek, sektörde gerçekleştirdiği işlerle ses getirecek yeteneklere yönelik bir çekim merkezi haline getirme konusunda oldukça kararlıyız" dedi.      



FCB ARTGROUP'un bu birleşme sonrasında küresel ve ulusal reklamverenleri arasında, Tesco Kipa, Nivea Beiersdorf,  Dyo, Coca Cola, Adel Kalemcilik (Faber Castell, Graf von Faber Castell, Adeland, Adel), Mondelez (Oreo), Eczacıbaşı Girişim Pazarlama (Egos), Sinpas, Café Breno, Balance, Intersport, Delonghi, Kenwood, Suzuki, MNG, Mercedes Benz, IKMIB, 11880, Tisan, Kozmoklinik, KGM Electric yer alıyor.         



Desclée, FCB'den ayrılarak kariyerinde yeni fırsatları değerlendirecek olan FCB İstanbul CEO'su Elif Önay'a da katkıları için teşekkür etti. Desclée "FCB olarak, hem bu süreçteki desteği hem de geçtiğimiz 16 yıl boyunca yaptığı değerli katkılar için Elif'e minnetlerimizi sunuyor, kendisine kariyerinin yeni aşamasında sonsuz başarılar diliyoruz" dedi.  



1873'ten beri faaliyet gösteren pazarlama iletişimi ajansı FCB'nin (Foote, Cone&Belding) dünya genelindeki 120 ofiste 8.000'den fazla çalışanı bulunuyor.



Artgroup, 1986 yılından beri Türkiye'deki faaliyetleri sürdürüyor.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin