Rekabet Kurumu otomotivde ÖTV soruşturmasını sonuçlandırdı

Rekabet Kurumu tarafından yürütülen otomotivde ÖTV soruşturması sonuçlandı. Rekabet Kurumu'nun kararına göre; şirketlere ceza verilmeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurumu otomotivde ÖTV soruşturmasını sonuçlandırdı

Rekabet Kurumu, yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı teşebbüslerin ÖTV indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışına gittiklerine ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından söz konusu şirketlere idari para cezası verilmeyeceğini açıkladı.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinden yayımlanan karar metninde, yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı şirketlerin, ÖTV indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışına gittiklerine ve mal arzını kısıtladıklarına dair soruşma yürüttüklerini kaydetti.

Soruşturma sonucunda;

Baylas Otomotiv A.Ş., Chevrolet Otomotiv Ticaret Ltd. Şti., Doğuş Otomotiv Servis ve Tic. A.Ş., Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., Groupe PSA Otomotiv Pazarlama A.Ş., Honda Türkiye A.Ş., Hyundai Assan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş., Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş., Nissan Otomotiv A.Ş., Opel Türkiye Otomotiv Ltd. Şti., Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. hakkında idari para cezası verilmesine gerek görülmediği belirtildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin