Rekabet Kurumu, Digiturk'e onay verdi! Süper Lig maçları kaç yıl daha Digitürk'te?

Yayın platformu, Spor Toto Süper Lig maçlarını yayınlama hakkını uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurumu, Digiturk'e onay verdi! Süper Lig maçları kaç yıl daha Digitürk'te?

Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarına ilişkin kararını veren Rekabet Kurumu, Digiturk’ün, 2016-2017 sezonunun sonuna kadar maç yayını yapmasına onay verdi.



Digitürk açıklamasına göre, Digiturk, son olarak 2010 yılında yapılan ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık en yüksek teklifi vererek 5 yıl süreyle yayın haklarını aldığı Süper Lig maçlarını, dünya standartlarında HD görüntü ve ses kalitesinin yanı sıra 3D olarak da futbolseverlere ulaştırıyor. Rekabet Kurulu tarafından dün açıklanan karar sonrasında Spor Toto Süper Lig maçlarını yayınlama hakkı 2 yıl daha uzatılmış oldu.  



Böylece,  Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın hakları aralıksız 16 yıl süre ile Digiturk tarafından gerçekleştirilmiş olacak.  Digiturk, liglerin yayın hakları konusunda İngiliz BskyB’nin ardından aralıksız en uzun süre  yayın yapan platform özelliğini kazanarak Türk futbolunun ana sponsoru olmaya devam edecek.



Digiturk 4K teknolojisiyle maç yayınlayacak



Digiturk, daha sonraki yıllarda sırasıyla HD ve 3D yayın teknolojilerini de getiren ilk şirket oldu. Şu anda tüm dünyada henüz test aşamasında olan ve özellikle maç yayınlarında netliği  birkaç kat daha artırmayı hedefleyen 4K teknolojisinin ilk testlerini geçtiğimiz mart ayında gerçekleştiren Digiturk önümüzdeki aylarda 4K teknolojisiyle ilk canlı maç yayınını gerçekleştirmeyi planlanıyor.



Spor Toto Süper lig yayınlarının yanı sıra  İngiltere Premier Ligi, Brezilya Ligi ve Rusya liginin maçlarının canlı yayınını, Beko Basketbol Ligi, Türkiye 2. ve 3 futbol ligleri ile Wimbledon ve  ATP tenis turnuvaları gibi çeşitli spor dallarında ki içerikleri en yeni teknoloji ile abonelerine iletiyor. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin