Rekabet Kurulu'ndan et firmasına 72,9 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu mayıs ayında soruşturma başlattığı hızlı tüketim malları sektöründe et üreticisi ve tedarikçisi olarak faaliyet gösteren firmaya yüzde 25 indirim yaparak 72 milyon 986 bin 653,99 TL idari para cezası uyguladı.

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurulu'ndan et firmasına 72,9 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, ürünlerinin marketlerdeki satış fiyatlarını belirleyerek rekabeti önleyici faaliyette bulunduğu öne sürülen üretici ve tedarikçi konumundaki firma hakkında, mayıs ayında soruşturma başlattı.

Soruşturma sürecinde firma tarafından kurula gönderilen uzlaşma metninde, ihlalin varlığı ve kapsamı ile uzlaşma ara kararında öngörülen azami idari para cezası kabul edildi.

Rekabet Kurulu'nca bugün alınan karara göre; firmanın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 'Rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar' başlıklı 4'üncü maddesini ihlal ettiği tespit edildi. Bu kapsamda uygulanması gereken 97 milyon 315 bin 538,65 TL idari para cezasında, yüzde 25 indirim yapılarak, 72 milyon 986 bin 653,99 TL para cezası ile soruşturma uzlaşma ile sonlandırıldı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin