Rekabet Kurulu, Çukurova Grubu'nun devriyle ilgili kararını açıkladı!

Rekabet Kurulu, Çukurova Grubu'nun medya şirketlerinin devri işlemiyle ilgili kararını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurulu, Çukurova Grubu'nun devriyle ilgili kararını açıkladı!

Rekabet Kurulu, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. TechPOS Projesi'ne 3 yıl süre ile muafiyet tanıdı. Kurul, Çukurova Grubu'na ait medya şirketlerinin Es Mali Yatırım ve Danışmanlık tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi. 



Rekabet Kurulu'nun 16 Ocak 2014 tarihli toplantısında aldığı kararlar, Kurum'un internet sayfasında yayımlandı. Buna göre Kurul, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. TechPOS Projesi'ne 3 yıl süre ile muafiyet tanırken, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Datamed Bilgi Yönetimi Ltd. Şti. arasında imzalanan "T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Verilerinin Paylaşımına İlişkin Sözleşme"ye menfi tespit belgesi verildi. Kurul, Dimes Gıda Tarım Sanayii Ticaret A.Ş. ile Pınar Süt Mamülleri Sanayi A.Ş. arasında imzalanan "İş Ortaklığı Sözleşmesi"ne de muafiyet tanıdı.



ÇUKUROVA GRUBUNA AİT MEDYA ŞİRKETLERİNİN DEVİR İŞLEMİ



Çukurova Grubu'na ait T Medya Yatırım ve Sanayi A.Ş., Atlas Yayıncılık ve Ticaret A.Ş., Alem Radyo ve Televizyon Yayıncılık Ticaret A.Ş., Bilişim Radyo Televizyon Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sakarya Kent Radyo ve Televizyon Sanayi ve Ticaret A.Ş.,T Medya Magazin Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., T Medya Televizyon Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş., Karova Medya Sanayi ve Ticaret A.Ş., T Medya Pazarlama ve Dış Ticaret A.Ş., T Medya Baskı Teknolojileri A.Ş., Ad Grup Basın Servisleri ve Ticaret A.Ş.'nin tüm hisselerinin Es Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi. 



DEVİR İŞLEMLERİNE İZİN



Kurul, Arıtaş Basınçlı Kaplar Sanayi A.Ş.'nin. yüzde 75 oranında hissesinin Worthington Industries International S.a.r.l. tarafından devralınması işlemi ile Çimko Çimento ve Beton San. Tic. A.Ş.'nin yüzde 30 oranında hissesinin Sanko Holding A.Ş. tarafından Barbetti Cement Çimento San. ve Tic. Ltd. Şti.'nden devralınması işlemine izin verilmesini karara bağladı.



Societe Generale (S.A.) (Paris) Merkezi Fransa İstanbul Türkiye Merkez Şubesi'nin "KrediVer" markası adı altında yürüttüğü tüketici kredisi faaliyetlerinin Fibabanka A.Ş. tarafından devralınması işlemi ile Clariant Masterbatches Ltd.'nin, Rowad National Plastics Co. Ltd. ve Clariant Participations Ltd. ortak girişimine dönüştürülmesi işlemine izin verdi.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin