Reina saldırganı yakalandı! Dünya haberi nasıl gördü?

Haberi, başta uluslararası ajanslar olmak üzere birçok yayın organı, son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Reina saldırganı yakalandı! Dünya haberi nasıl gördü?

DIŞ BASIN SALDIRGANIN YAKALANMASINI BÖYLE DUYURDU



AFP

Uluslararası haber ajansı AFP, acil koduyla duyurduğu gelişmeyi şöyle aktardı:



"Türk polisi, uzun süren bir insan avının ardından, yılbaşındaki gece kulübü saldırısında 39 kişiyi öldürdüğünden şüphelenilen kişiyi, kentin yerleşim bölgelerinden birine yaptığı operasyonda gözaltına aldı."



Ajans, "saldırının şüphelisinin Esenyurt ilçesindeki bir dairede dört yaşındaki oğluyla birlikte yakalandığını" bildirdi.





ASSOCIATED PRESS

Associated Press'in haberinde, "Türk medyası, İstanbul'daki bir gece kulübüne yılbaşında düzenlenen saldırının şüphelisinin polis operasyonunda yakalandığını bildirdi" ifadesi kullanıldı.



Şüphelinin, Kırgızistanlı bir arkadaşının evinde kaldığı belirtildi.



REUTERS

Gece yarısından bu yana gelişmeleri aktaran Reuters son olarak, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un tweet'ine yer verdi. Haberde, Kurtulmuş'un, "Ortaköy'deki katliamın failini yakalayan polisimizi tebrik ediyorum. Terör ve arkasındaki güçlerle savaşımız sonuna kadar devam edecek" diye tweet atarak, Türk polisini kutladığı belirtildi. 



CNN International'ın sitesinde de saldırganın yakalandığının aktarıldığı haber manşetten okuyuculara duyuruldu. Haber, "İstanbul polisi gece kulübü şüphelisini gözaltına aldı" başlığıyla verildi.



Reina saldırganı yakalandı! Dünya haberi nasıl gördü?



BBC, haberi manşetten verdi. BBC, "İstanbul'daki kulüp saldırısının şüphelisi yakalandı" manşetini attı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin