Rehinelerin kurtarıldığı basına nasıl haber verildi? Yalçın Akdoğan operasyon gecesini anlattı!

Başbakan yardımcısı Akdoğan, 49 rehinenin serbest bırakıldığı operasyonun detaylarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Rehinelerin kurtarıldığı basına nasıl haber verildi? Yalçın Akdoğan operasyon gecesini anlattı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Vatan gazetesinden Hüseyin Yayman'a röportaj vererek IŞİD tarafından 11 Haziran'da kaçırılan ve 101 sonra serbest bırakılan 49 konsolosluk görevlisini kurtarma operasyonunu anlattı.



O gece, Başbakan Davutoğlu'yla birlikte Azerbaycan'da bulunduğunu söyleyen Akdoğan, gece 01:30'da telefon gelediğini ve geri dönerek planlamayı yaptıklarını ifade etti.



Bu operasyonun milli bir operasyon olduğunu belirten Akdoğan olayın basına bildirme süreci de şu şekilde anlattı:



Aşağı inip haber beklemeye başladık. Saat 23.29’da Hakan Fidan bey Başbakanımızı aramış ve haberi vermiş. Saat 24.00’te tüm planlamayı yaptık ve herkese ne yapılacağını söyledik. Basını nasıl çağıracağız ve onlara meseleyi nasıl söyleyeceğiz konusu gündeme geldi. Ben TRT’den sorumlu bakan olduğum için TRT’ye haber verelim dedik. Onları otele çağırdık.



- Haber ne zaman geldi?



Gelişmeleri MİT üzerinden takip ediyorduk. Sabah 05.00’da haber geldi. Gazetecilere ‘5 dakika içinde aşağıda olmaları’ söylendi. Panik ve merakla geldiler. Heyet ve gazeteciler Başbakanımızın ağzından haberi duydular. Heyette büyük bir mutluluk vardı. Uçağın motorları çalıştırıldı ve Ankara yerine Urfa’ya gidilmesine karar verildi.



Röportajın devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin