RedHack gözaltılarının tümü serbest

Barış Atay'dan sonra 'RedHack' soruşturması kapsamında gözaltına alınan tüm sanıklar serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
RedHack gözaltılarının tümü serbest

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında "Redhack" ve "Anonymous" ile bağlantılı oldukları iddiası ile gözaltına alınan 14 kişiden, dizi oyuncusu Barış Atay'ın da arasında bulunduğu 9'u serbest bırakılırken, 5'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.



Zanlıların ifadelerini, TMK'nın 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları aldı. İfade alma işlemleri sonrasında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt, zanlılardan 5'ini tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. 



Bayyurt, dizi oyuncusu Barış Atay'ın da arasında bulunduğu 9 şüpheliyi ise serbest bıraktı.



Zanlılar, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmekle suçlanıyor. 



Savcılık sorguları devam ederken, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de adliyeye gelerek, zanlıların avukatlarından bilgi aldı.



Mahkemeye sevk edilen 5 kişi serbest bırakıldı



Görevli cumhuriyet savcılarına ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişi nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıktı. 5 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



"Barış Atay'dan daha değersiz değiller"



Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan dizi oyuncusu Barış Atay'ı, adliye bahçesinde ailesi ile arkadaşları karşıladı.



Gazetecilere açıklama yapan Atay, gözaltına alınan 13 kişinin her birinin Barış Atay'dan daha değersiz olmadığını belirterek şöyle konuştu:



"Tarih, hepinizi yazacak ama bugün bu ülkede şimdiye kadar görülmemiş kadar biat kültürüyle yaşayan bütün medya patronlarını affetmeyecek o tarih. Ve ben bu medya patronları adına utanıyorum. Nasıl serbest bırakıldığımızı söyleyelim: Sanırım insanlar, 'kendi rızası vardı' ya da 'satıcı değil ama içiciyiz' dediler ki serbest bırakıldılar. Çünkü bu ülkede tecavüz ve uyuşturucu madde kullananlar dışında kimse serbest bırakılmıyor."



AA




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin