Rapor açıklandı: Ankara'da kadın sığınma evlerine başvurularda patlama! Eğitim seviyesi düştükçe kadınlar daha çok şiddet görmeye başlıyor. Şiddet gösterenler ise ya eşi ya sevgilisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nün 2022 Yıllık Raporu yayımlandı. 2022 yılında 7 bin 326 kadına ulaşılan raporda; kadın sığınma evlerine başvuran kadınların yüzde 47,6’sının psikolojik, yüzde 30,5’inin ise fiziksel şiddete uğradığı tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Rapor açıklandı: Ankara'da kadın sığınma evlerine başvurularda patlama! Eğitim seviyesi düştükçe kadınlar daha çok şiddet görmeye başlıyor. Şiddet gösterenler ise ya eşi ya sevgilisi

Kadına karşı şiddetle mücadele konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yürüten ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, 2022 Yıllık Raporu’nu paylaştı. 

EĞİTİM SEVİYESİ AZALDIKÇA BAŞVURU ARTTI

Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda sosyal ve ekonomik veriler de yer aldı. Eğitim seviyesi azaldıkça Kadın Danışma Merkezleri’ne başvuru yapan kadın sayısının arttığı gözlemlendi. Başvuran kadınların yüzde 1,1’i okuma yazma bilmeyen, yüzde 30,9’u ilkokul mezunu, yüzde 19,7’si ortaokul mezunu ve yüzde 36,8’i lise mezunu olarak istatistiklere yansıdı. Merkezlere başvuran evli kadın oranı yüzde 61,2 iken bekar kadın oranı yüzde 38,8 oldu. Merkezlere işsiz kadınların daha çok, destek için başvurduğu ortaya çıktı.

Kadın Danışma Merkezi’ne başvuran kadınlar çoğunlukla telefonla danışmayı tercih ederken, 2022 yılında 261 kadın yüz yüze görüşmeyi, 2 bin 92 kadın ise 7/24 açık olan 0549 248 64 86 numaralı hattı arayarak telefonla danışmayı tercih etti. Kadın Danışma Merkezlerine başvuran kadınlardan yüzde 56,6’sının psikolojik şiddet nedeniyle merkezlere geldiği kaydedildi.

KADIN SIĞINMA EVLERİNDEN 80 KADIN VE 47 ÇOCUK YARARLANDI

Kadın sığınma evlerine ait verilere de yer verilen raporda; merkezlerden 2022 yılında 80 kadın ve 47 çocuğun yararlandığı belirtildi. Kadınların uğradıkları şiddet türleri ve oranları; fiziksel şiddet yüzde 30,5, psikolojik şiddet yüzde 47,6, cinsel şiddet yüzde 9,5 ve ekonomik şiddet yüzde 12,4 olarak açıklandı. Raporda kadınların en çok eş ya da partnerlerinden şiddet gördüğü kaydedildi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin