Ramazan'ın gözde tatlısı belli oldu: Bu akşam mutlaka deneyin. Ağızda eriyip giden vezir parmağının müptelası olacaksınız. Vezir parmağı nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı arayışı içerisindeyseniz bu tatlıyı mutlaka deneyin. İşte Ramazan ayının gözde tatlılarından vezir parmağının yapılışı...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'ın gözde tatlısı belli oldu: Bu akşam mutlaka deneyin. Ağızda eriyip giden vezir parmağının müptelası olacaksınız. Vezir parmağı nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için;
125 gr margarin veya tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı yoğurt
3,5 su bardağı un

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su (700 ml)
1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;
İrmik

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine  3 su bardağı toz şekeri ve 3,5 su bardağı suyu ilave edelim. Tencereyi kaynaması için ocağa alalım.

15 dakikalık kaynama sürecinden sonra 1 yemek kaşığı kadar limon suyu ilave edelim. Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak şerbetin soğumasını bekleyelim.

Bu esnada hamurumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağ alarak çırpalım.

Ardından oda sıcaklığındaki 125 gram margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve unu ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.

Unu yavaş yavaş ilave ederken yoğurma sürecini başlatalım. Hamur formuna geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. 

Hamurumuzu avucumuzun içerisinde parmak şekli verelim. Şekillendirdiğimiz hamurların tamamını irmiğe bulayalım. 

Fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dakika süreyle pişmeye bırakalım.

Alt üst pişme sürecini tamamladıktan sonra borcamın içerisine alalım. Ardından sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim. 

Bu sayede 1 - 2 saat kadar tatlıyı dinlenmeye bırakalım. Şerbetini çektikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin