Radyo ratingleriyle ilgili önemli karar!

URYAD Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırma Raporu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Radyo ratingleriyle ilgili önemli karar!

Türkiye’de radyo sektörünün uzun zamandır beklediği URYAD Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması’nın sonuçları, URYAD A.Ş ile Nielsen ev sahipliğinde İstanbul Feriye Lokantası’nda düzenlenen lansman ile açıklandı.



RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un, Türkiye’nin önde gelen medya gruplarına bağlı olan radyoların, bağımsız radyo yöneticilerinin, reklam ve medya dünyasından önemli temsilcilerin katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını URYAD A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uzundurukan gerçekleştirdi.



Araştırma konusundaki görüşlerini paylaşmak üzere kürsüye davet edilen RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, araştırmanın ve ölçümlemenin önemine değinerek yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



URYAD olarak uzun ve zahmetli bir sürecin ardından sona gelinen noktada araştırma sonuçlarının sektörün gelişmesine katkı sağlayacağına inandıklarını belirten URYAD A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Olcay Akay, “URYAD, bu kritik çalışmada dünyanın en saygın araştırma şirketlerinden biri olan Nielsen’in profesyonelliği ile ilerlemeyi uygun gördü. Sektörümüzün güvenilir bilgiye ihtiyaç duyduğu böyle bir süreçte dünya standartlarında bir sistemle yapılan bu çalışmanın, güvenilirliğiyle kabul ve saygı göreceğine inancımız tam. Tutarlı ve hesap verebilirlik esaslarına uygun olarak yapılan bu araştırma, radyoların reklam yatırımlarından daha fazla faydalanması yönünde yürütülen çalışmalara da güç katacaktır” dedi.



Nielsen Watch Türkiye Genel Müdürü Erdem Tolon ise URYAD Radyo Dinleyici Ölçümü Araştırması’nın dünya araştırma sektörü standartlarında bir kaliteyle sonuçlandırdıklarına dikkat çekerek, “URYAD A.Ş ile bu önemli araştırmayı gerçekleştirmek üzere geçtiğimiz Şubat ayından itibaren büyük bir özveriyle çalışıyoruz. 6112 sayılı yasa ve ilgili RTÜK yönetmeliğinde (Yayın Hizmetlerinin İzlenme ve Dinlenme Oranı Ölçümlerinin Yapılmasına ve Denetlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik) belirtildiği şekilde çalışmalar bilimsel, tarafsız ve şeffaf olarak yapıldı. Nielsen ve URYAD A.Ş.’nin bu önemli çalışması bundan sonra hem radyo hem de reklam sektörlerine önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.



Radyo ratingleriyle ilgili önemli karar!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin