Radikal'e yeni yazar!

Radikal'in yazar kadrosuna yeni bir isim dahil oldu.

Google Haberlere Abone ol
Radikal'e yeni yazar!

Taraf gazetesinde sanat üzerine yazdığı yazılar ve yaptığı söyleşilerle tanınan, son olarak ise köşe yazılarına T24'te devam eden Misal Adnan Yıldız, artık Radikal'in yazar kadrosunda olacak.



Radikal'e yeni yazar!



Radikal'de her hafta cumartesi günü yazacak olan Yıldız, okurlarına binlerce mil öteden sanat haberleri verecek.



İşte, Yıldız'ın bugün yayınlanan ilk yazısı:



Radikal olmak!



Radikal'de her hafta cumartesi okuyacağın bu köşe, binlerce mil öteden ve Pasifik'e, Polinezya'ya, adaya özgü bir zihin ikliminde yazılacak; Yeni Dünya'dan referanslar içerecek. Sana, "Dünya sadece Türkiye'den ibaret değil, hele Orta Doğu, Avrupa ve Amerika'dan oluşan bir haber haritasından hiç! Dünya çok büyük; bildiğimizden, bize öğretilenden, diretilenden çok daha farklı..." demeye çalışacak.



Antipodean

Seninle aramızda 10 saat fark var, Türkiye.

Sen uyandığında, ben yatmaya hazırlanıyorum. Sende karanlık çökerken bizde sabah oluyor. Neredeyse 10 yıldır senden uzakta yaşıyorum; son bir buçuk yıldır Yeni Zelanda’da. Yerli halkın (Maori) dilinde ‘Aotearoa’, yani kocaman, upuzun, bembeyaz bulutların ülkesi... Burası; karanlık (po), boşluk (kore) ve ışığın (ao) yarattığı evrenin merkezi. Kuzey yarımküre karlarla kaplıyken, güneş bizim tepemizde. Okyanus henüz yavaş yavaş ısınıyor. Günleri, mevsimleri, zamanı tersten yaşıyoruz. Yerkürenin aksi tarafındayız. Taban tabana zıddız. Avustralya’da ve Yeni Zelanda’da yaşayanlara ‘antipodean’ derler; Latinceden (17. yüzyıldan sonra koloniyel bir perspektifle) evrilen bu terim merkeze düz Kuzey mantığını koyar. Radikal’de her hafta cumartesi okuyacağın bu köşe, binlerce mil öteden ve Pasifik’e, Polinezya’ya, adaya özgü bir zihin ikliminde yazılacak, Yeni Dünya’dan referanslar içerecek. Sana, “Dünya sadece Türkiye’den ibaret değil, hele Ortadoğu, Avrupa ve Amerika’dan oluşan bir haber haritasından hiç! Dünya çok büyük; bildiğimizden, bize öğretilenden, diretilenden çok daha farklı, daha değişken, daha akışkan ve aslında kocaman...” demeye çalışacak.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin