Radikal'de ayrılık! İşte, yeni adresi!

Ocak ayından beri Radikal'de görev alıyordu, ayrıldı!

Google Haberlere Abone ol
Radikal'de ayrılık! İşte, yeni adresi!

Harvard Üniversitesi'nde çalışan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yönelttiği sert soru ile olay yaratan Emrah Altındiş, Radikal'den ayrıldı.



Ocak ayından beri Radikal okuruyla buluşan Altındiş, 'Erdogan Oğlunu Askere Yolla' başlıklı yazısının yayınlanmaması dolyısıyla ayrıldı.



Altındiş'in o yazısı Diken.com.tr'de yayınlandı. Altındiş bundan böyle Diken.com.tr okuruyla buluşacak.



İşte, o yazı:



Erdoğan, oğlunu askere yolla!



Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütüne göre Türkiye 180 ülkelik basın özgürlüğü listesinde 149’uncu sırada. Ana-akım medyada çalışan gazeteciler korkunç bir iktidar baskısı altında. İçinden geçtiğimiz bu savaş günlerinde Radikal gazetesi aşağıda okuyacağınız yazıyı artan baskılardan ötürü yayınlamama kararı aldı. Bundan sonra yazılarımı Diken’den takip edebilirsiniz.



Türkiye halkı olarak son yıllarda yaşadığımız en zor günlerden geçiyoruz. Çocuklarını kaybetmiş annelerin feryatları her gün evlerimize doluyor, kahroluyoruz. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde, hem de Kürt sorununda çözüme bu kadar yakınken, savaştan çıkarı olanların sesi herkesi bastırıyor.



Oysa 8 Haziran sabahı Türkiye’de yepyeni bir sabaha uyanmıştık. AKP milli iradeyle iktidardan düşürülmüş, Erdoğan’ın başkanlık hayalleri seçim sonucuyla gündemden uzaklaşmış ve toplum HDP’ye verdiği yüzde 13 oyla Kürt sorununun demokratik ve barışçıl bir şekilde çözülmesine güçlü desteğini sunmuştu.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin