Radikal yazarları ve muhabirlerine 3 yıl hapis istedi, mahkeme ifade özgürlüğü dedi!

Evinde yapılan aramada ayakkabı kutusundan 4 buçuk milyon dolar çıkan Süleyman Aslan'ın Radikal yazarları ve muhabirlerine açtığı dava sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazarları ve muhabirlerine 3 yıl hapis istedi, mahkeme ifade özgürlüğü dedi!

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında evinde yapılan aramalarda ayakkabı kutusundan 4 buçuk milyon dolar çıkan Süleyman Aslan'ın, Radikal yazarları Murat Yetkin, Uğur Gürses ve muhabirleri Fatih Yağmur, İsmail Sağıroğlu'na açtığı davada, savcılık Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını örnek göstererek yazılan haberlerin ve yazıların basın ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kaldığını belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı verdiği kararda, basının görev ve sorumlulukları ile tutarlı bir biçimde haber ve fikir aktarma hakkında sahip olduğu şeklindeki içtihatların göz önüne alındığını belirterek, kararında "şüphelilere yayın yasağı konusunda herhangi bir kararın tebliğ edilmediği, gizliliğin ihlali ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarının yasal unsurlarının oluşmadığı anlaşılmıştır. Bu sebeple şüpheliler hakkında Kamu Adına Kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.



Medyatava'nın Radikal yazarları ve muhabirlerine 3 yıla kadar hapis haberi için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin