Radikal yazarından 'Charlie Hebdo' tepkisi: 'Bundan sonrasını okumayın'

Ahmet İnsel, saldırıyla ilgili yapılan bazı yorumları eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazarından 'Charlie Hebdo' tepkisi: 'Bundan sonrasını okumayın'

radikal.com.tr yazarı Ahmet İnsel bugünkü yazısında 'Charlie Hebdo' dergisinin uğradığı saldırıyla ilgili yapılan yorumları değerlendirdi.



Katliamla ilgili yapılan bazı yorumların nefretin, riyakarlığın, benmerkezciliğin örnekleri olduğunu söyleyen İnsel, insanlığından utandığını ifade etti.



Takvahaber.com'un haberini de örnek olarak gösteren İnsel şunları yazdı:



...



'Charlie Hebdo' dergisi yazar ve çizerlerine yönelik menfur saldırı sonrası çok şey yazıldı,çizildi, söylendi. Yapılanlar genellikle açık biçimde lanetlendi.Bazıları bunu yarım ağız yaptı. Bazıları bu katliamın arkasında bir inanç grubunun veya Fransız aşırı sağ liderinin yaptığı gibi, Mağripli göçmenleri hedef gösterdi.



Daha büyük bir çoğunluk ise, buna dikkatle karşı çıkıp bu cinai eylemleri işleyenlerle bir dinin veya bir coğrafi kimliğin hedef alınmasının tam da katliamcıların istediğini yapmak olduğunu belirtti. 



Bazıları ki, bunun en somut örnekleri Türkiye'de AKP yandaşı medyada karşımıza çıkıyor, bunun arkasında İsrail parmağı, CIA ajanı olabileceğini ima ederek budala bir çabayla dikkati başka yere çekmeye çalıştı.



...



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin