Radikal yazarı Koray Çalışkan'dan cemaat övgüsü!

Yerel seçimlerin masaya yatırıldığı programa cemaat tartışması damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazarı Koray Çalışkan'dan cemaat övgüsü!

Yerel seçimlerin masaya yatırıldığı 'Hilmi Hacaloğlu ile Şimdi Söz Sizde’ye cemaat tartışması damgasını vurdu. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi ve Radikal Gazetesi yazarı Koray Çalışkan Gülen cemaatiyle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. 



Hizmet hareketini küresel bir güç olarak tanımlayan Çalışkan, “Hristiyan aleminin çok önemli organizasyonlarından Opus Dei, Hizmet’in yanında küçük bir karınca” dedi.



GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen ise, cemaatleri yumurtaya benzeterek “devletle tokuşan bütün yumurtaların kırılmaya mahkum” olduğunu ifade etti. 



Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı da, Fetullah Gülen cemaatinin Türkiye genelinde yüzde 25’lik bir etki alanı olduğunu iddia etti.



Skytürk360’ta yayınlanan “Şimdi Söz Sizde”de Hilmi Hacaloğlu, 6 ay kala yerel seçimleri 4 araştırmacı konuğuyla masaya yatırdı. 



ANAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu, GENAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mustafa Şen, Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi ve Radikal Gazetesi yazarı Koray Çalışkan’ın konuk olduğu programda Gülen cemaatinin siyasete etkisi üzerine çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

 

Mustafa Şen: Kutsal olan cemaat değil devlettir



“Cemaatler belli gelenekleriyle oy veriyorlar. Fetullah Gülen, gidin Sarıgül’e oy verin dese bile cemaatin büyük bir kısmı Sarıgül’e oy vermez. Sarıgül, Fetullah Gülen cemaati dahil bütün cemaatlerden oy alır. Tıpkı bütün partilerden aldığı gibi. Sarıgül’ün özelliği bu.  Sarıgül bütün cemaatlerden oy alıyor az yada çok. Ama Sarıgül kitlesel bir şekilde giriş yapamaz hiçbir cemaate.  Bu şeçim, bir yerel seçim değil cumhurbaşkanlığı provası. 



Cemaat ders verecek konumda değil, öyle bir büyüklüğü yok. Cemaatleri fazla abartmamak gerekiyor. Hükümet belirleyecek, hükümet çıkaracak, hükümet düşürecek cemaatler yok Türkiye’de. Sunni gelenek üzerinden oy veriliyor bu toplumda hala. Sunni geleneğinden parametreleri bellidir. Kutsal olan cemaat değil devlettir. Cemaat aidiyeti bir yere kadar onun ötesine geçemez.  Cemaatler yumurtadır. Devlette bir yumurtadır. Yumurta sepetinde sadece bir tane mermerden yumurta var.   O da Kireç taşı görünümlü  devlettir. Devletle tokuşan bütün yumurtalar kırılmaya mahkumdur.”



İbrahim Uslu: Cemaatler güçlü olsa kendi partilerini kurardı



“Cemaatler bu kadar güçlü olsalardı kendileri doğrudan parti kurup iktidar olurlardı.”



Murat Sarı: Gülen Cemaatinin Türkiye’de yüzde 25’lik etki alanı var



“Cemaatlerin yüzde 89’u sağ partilere oy veriyor. Yüzde 11’de sol partiler oy veriyor. Güneydoğu’da da cemaatleşme çok yoğun. Fetullah Gülen cemaatinin Türkiye genelinde yüzde 25’lik bir etki alanı var. Fetullah Gülen bugün çıkıp ben dese “ben şu partiyi destekliyorum”, yüzde 25’lik bir oyu alıp bir yerden bir yere götürebilir.” 



Koray Çalışkan: Hizmet dünya tarihinde müslümanların kurduğu en güçlü örgüt



Bence hizmetin Türkiye siyasetinin yüzde yüzü üzerinde etkisi var. Cemaatler içerisinde en güçlü olan Hizmet’tir. Hizmet de dünya tarihinde müslümanların kurduğu en güçlü örgütün adıdır. İhvan küçücük bir yere sıkışmıştır. İhvan’la Hizmet’in arası çok kötüdür. Hizmet’e gönül veren Türkler dışındaki Müslümanlar İhvan’a biraz yukarıdan bakarlar. İhvan modern dünyaya kendini hazırlayamamış bir harekettir. Hristiyan aleminin çok önemli organizasyonlarından Opus Dei, Hizmet’in yanında küçük bir karınca. Hizmet hareketi küresel güçlerden bir tanesi. Türkiye siyasetini bırakın dünya siyasetindeki etkisi  açısından inanımaz bir çarpanı var. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin