Radikal yazarı kendini ihbar etti!

Uğur Vardan, bugünkü köşesinde 'Geziciler'e yeni bir operasyon yapılacağını ve soruşturma için hangi günler müsait olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Radikal yazarı kendini ihbar etti!

Radikal yazarı Uğur Vardan, bugünkü köşesinde Gezicilere Ocak 2014’te yeni bir soruşturma yapılacağını  belirtti ve gazetecilerin, sanatçıların, yazarların, çizerlerin de soruşturmadan nasibini alacağını kaydetti. Olası bir soruşturma için cuma günleri müsait olduğunu belirten Vardan'ın yazısı şu şekilde:



" ‘Geziciler’e operasyon sinyali!



Dillendirilen bir iddia var: “Gezicilere Ocak 2014’te yeni bir soruşturma geliyor. Kapsam genişletilecek, gazeteciler, sanatçılar, yazı-çizi erbabı, her bir kesim soruşturmadan nasibini alacak...” Aslında iktidarın (‘Cemaatli’ ya da ‘Cemaatsiz’) geçmiş hukuksal uygulamalarına bakıldığında olabilirmiş gibi geliyor insana. En azından belli bir süre gözaltında tutma, bu yolla itibarsızlaştırma, sonra da salıverme ama o kişinin siciline bir şekilde bu yolla bir ‘leke’ sürme... Biz de boş durmuyoruz, ‘olası’ bir soruşturmanın başlangıcına ilişkin fikirler üretiyoruz. Mesela enikonu ‘Gezi direnişi’ hakkında siyaset, sinema ya da spor üzerinden birçok yazı kaleme alan bendenizin şöyle bir ricası olacak sayın yetkililerimizden (Kendimi önemsediğimden değil, ‘ola ki çıtayı düşük tutarlar, beni ciddiye alırlar ve soruşturmaya dahil ederler’ diye söylüyorum bunları)... Pazartesi akşamları halı sahadayım, salı-çarşamba Avrupa kupası maçları var, ya stattayım ya da gazetede iş oluyor, perşembe sabahı sinema yazısını yazıyorum. Doğal olarak cumaları serbestim, zaten siz de genelde operasyonları cuma sabahları yapıyorsunuz. Hayır, ‘Mübarek gün’dür diye değil, borsa karışmasın, hafta sonu gözaltında kalabilsinler, pazartesi de savcı ve hâkim karşısına çıksınlar vs. diye... Yani ben ve arkadaşlarım konuştuk, cumaları müsaidiz..."



Uğur Vardan'ın köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin