'Radikal' gazetesine yeni yazar! Kadroya katılan isim bugün okuyucu ile buluştu!

Gazetenin kadrosuna dahil olan isim bugün ilk yazısını kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Radikal' gazetesine yeni yazar! Kadroya katılan isim bugün okuyucu ile buluştu!

Coca Cola'nın pazarlama müdürlüğü yürüten Yüce Zerey, 'Radikal' gazetesinde köşe yazmaya başladı. 



cnntürk.com'da da köşe yazarlığı yapan Zerey, ilk yazısında iş yaşantısı ve yoğunluk içinde insanların yaşadığı sıkıntıyı işledi.



İş yaşamının yanı sıra Bilgi Üniversite'sinde dijital pazarlama ve iş dünyası üzerine derslerde veren Zerey'in ilk yazısı şu şekilde:



Yeni yılın ilk günleri... Levent-Maslak yerleşkesinde, yağmur damlalarının göz yaşlarına karıştığı plazalar, bir sabahı daha karşılıyor. Soyunun tükenmesi ile ilgili herhangi bir tehlike söz konusu olmayan, nev-i şahsına münhasır canlı türü, ağırlığına yakışır heybetteki bir sığınakta ‘Plaza’da barınıyor. Latince kökeniyle In Professus = Profesyonel... 



Profesyonel, yaşadığı plaza ekosistemin sınırlarını aşan bir hayat tarzının kurallarıyla oturup kalkıyor, besleniyor, yaşıyor, geziyor, seviyor, ve nefret ediyor; dolayısıyla profesyonelin habitatı plaza sınırlarını fazlasıyla aşıyor. 



Profesyonelin hayatı bir alışkanlıklar bütünü olarak güneşin doğup battığı tüm topraklar ve coğrafyalar boyunca akıp gidiyor; bu akışkan gerçeklik para kazanmak ve hayatı devam ettirmek gibi temel ve sıradan bir faaliyetin ötesinde bir kimlik kazanarak kendisini gerçekleştirenler için bağımsızlığını ilan ediyor. 



“Güneşin batmadığı imparatorluk” ise yalnızca isim değiştiriyor, güneşin üzerine doğduğu her coğrafyaya uzanan devasa bir habitatın asil üyeleri olan profesyoneller din, dil, ırk veya herhangi bir mensubiyetin kabullerine takılmaksızın yeni bir ulus meydana getiriyor. 



Bu habitatın üyeleri coğrafi sınırları olmayan “Multinational” bir ülkenin vatandaşları olarak güneşin doğduğu tüm topraklara dikilen plaza ekosistemleri içinde, kendilerini fiziken besleyen Starbucks gibi mekanlardan, bir profesyonel olarak yaşayakalmalarını sağlayan Mug, BlackBerry, Badge, Moleskine gibi araç gerecin eşliğinde üyesi oldukları kimliğin hükümranlığına güç katıyorlar. 



Dünyayı avucunun içine almak, sınırları tanımamak ve masanın hep kazanan tarafında olmak ise bazı bedelleri beraberinde getiriyor. Plaza ekosistemlerinin tüm dünya coğrafyasını kuşatarak oluşan habitatında yaşayaduran profesyonel, duygularını ve ilişkilerini de bu formda yaşıyor, bir anlamda asla bu üst kimliğin dışında yaşayamaz hale geliyor. Geleneksel ulus devletlerin vatandaşları nasıl aynı tarihi ve yaşam alışkanlıklarını topluluklar olarak taşıyorlarsa, profesyoneller de bu davranış kalıbının zamanın ruhuna uygun, hızlı, akışkan ve tabii ki daha mekanik bir uyarlamasını yaşıyorlar. 



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin