Raci Kaya kimdir. Yeni SGK Başkanı Raci Kaya kaç yaşında ve nereli. Raci Kaya hangi görevlerde bulundu?

Raci Kaya 11 Ağustos'ta yayımlanan Resmi Gazete kararına göre Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına atandı. Bu kapsamda Raci Kaya'nın hayatı ve geçmiş görevleri araştırılmaya başlandı. Peki Yeni SGK Başkanı Raci Kaya kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Yeni SGK Başkanı Raci Kaya hakkında ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Raci Kaya kimdir. Yeni SGK Başkanı Raci Kaya kaç yaşında ve nereli. Raci Kaya hangi görevlerde bulundu?

SGK başkanlığına atanan Raci Kaya'nın kim olduğu merak ediliyor.

Peki Yeni SGK Başkanı Raci Kaya kimdir, kaç yaşında ve nereli?

İşte Yeni SGK Başkanı Raci Kaya hakkında bilmeniz gerekenler...

YENİ SGK BAŞKANI RACİ KAYA KİMDİR?

Raci Kaya 1967 Ankara doğumludur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü tamamlayan Raci Kaya Hacettepe Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans, sonrasında ise Marmara Üniversitesi'nde doktora yaptı.

1990'da Halk Bankası'nda Dış İlişkiler Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Çeşitli banka ve özel kuruluşlarda görev yaptı. Ardından 2007 - 2014 yılları arasında Aktif Yatırım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcısı, Şubat 2015 – Ağustos 2016 tarihleri arasında da Ziraat Katılım Bankası’nda Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2016 - 2018 tarihleri arasında Eximbank'ta Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.

Kasım 2018 – Kasım 2020 döneminde IMF İcra Direktörlüğü’nde çalıştı. Aralık 2016 itibarıyla T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. Kasım 2020'de ise Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

Etiketler SGK başkan kimdir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin