Rabia TV'nin merkezine girdiler

Televizyon kanalı, kapılarını Hürriyet'e açtı.

Google Haberlere Abone ol
Rabia TV'nin merkezine girdiler

Hürriyet, İstanbul’dan Mısır’a yayın yaparak, yabancılara, “Ülkeyi terk edin. Marttaki yatırım zirvesinden önce Kahire’de asker ve polisler öldürülecek” tehdidinde bulundukları iddia edilen televizyonların merkezine girdi.



Aralık 2013’ten itibaren Bağcılar Basın Ekspres Yolu üzerindeki bir plazadan yayın yapan Rabia TV’nin sözcüsü Samir Al Araki, şiddet iddialarını reddederek, Müslüman Kardeşler’le koordineli bir çalışmaları olmadığını öne sürdü.



Mısır’da mart ayında yapılacak yatırım zirvesi öncesi Mısır’a yayın yapan bazı televizyon kanallarının halkı şiddete yönelttiği ve ülkedeki yabancılara, “Ülkeyi terk edin” çağrısı yaptığı iddiasının dün bazı gazetelerde yer alması üzerine, bu kanallardan biri olan Rabia TV’nin Sözcüsü Samir Al Araki Hürriyet’e konuştu. İstanbul’dan yayın yapan 4 televizyon kanalı olduğunu söyleyen Al Araki, Rabia TV’nin şiddet yanlısı yayın yaptığı yönündeki iddiaları reddederek, “Bizim Müslüman Kardeşler’le koordineli bir çalışmamız yok” dedi. İstanbul’dan Mısır’a yayın yapan söz konusu televizyonlardan bazıları Kahire’deki asker ve polislerin öldürüleceğini duyururken, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi, Müslüman Kardeşleri suçlamış ve örgüte destek veren ülkelerin ‘İhvancı liderleri’ olduğunu söylemişti. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin