Putin'den dikkat çeken açıklamalar! Putin'den gelişmekte olan ülkelere jest: Ücretsiz şekilde temin etmeye hazırız

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Avrupa limanlarında bekletilen 300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız” açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Putin'den dikkat çeken açıklamalar! Putin'den gelişmekte olan ülkelere jest: Ücretsiz şekilde temin etmeye hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan'ın başkenti Semerkant'ta düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'nde açıklamalarda bulunuyor. Putin, “Avrupa limanlarında bekletilen 300 bin ton Rus gübresini gelişmekte olan ülkelere ücretsiz bir şekilde temin etmeye hazırız” dedi.

Özbekistan'ın başkenti Semerkant’taki Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde (ŞİÖ) konuşan Putin’in açıklamalarından satır başları;

“Özellikle Afganistan'ın sınırlarındaki sorunların  çözümünü kolaylaştırmak, ŞİÖ'nün önceliklerinden biridir.Avrupa,Rus gübrelerine karşı yaptırımları sadece kısmen kaldırdı. Gelişen dünyaya Rus gübrelerinin erişimini istiyoruz. Hububat ihracatını artırıyoruz. Gelişmekte olan ülkelere  ücretsiz gübre sunmaya hazırız.

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nin içerisinde kendi spor birliğinin kurulmasını tavsiye ediyoruz.”

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEMASLARI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak için gittiği Özbekistan'da temaslara başladı. Erdoğan, dün akşam Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bu sabah da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Erdoğan'ın bugünkü görüşme programında Rus lider Vladimir Putin de var. Cumhurbaşkanı, görüşmelerinin ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin