Putin Rusya'nın tahıl oyununu deşifre etti: Tahıl fiyatları arttıkça Rus şirketleri daha fazla kar elde edecek

Tahıl anlaşmasından çekilen Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Anlaşması ile ilgili olarak "Tahıl fiyatları arttıkça Rus şirketleri daha fazla kar elde edecek" ifadesini kullandı. Ayrıca Putin, Türkiye'ye gaz merkezi projesinin hala gündemde olduğunu dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Putin Rusya'nın tahıl oyununu deşifre etti:  Tahıl fiyatları arttıkça Rus şirketleri daha fazla kar elde edecek

Rusya lideri Vladimir Putin, Rusya-Afrika Forumu'nda kritik açıklamalar yaptı.

Ukrayna ile savaş konusuna değinen Putin, Ukrayna ordusunun saldırı halindeyken ateşkes uygulamanın zor olduğunu söyledi. Putin, Ukrayna ile görüşmeleri reddetmediklerini, Afrika'nın Ukrayna ile ilgili barış girişimlerinin ateşkes için bir temel olabileceğini dile getirdi.

NTV'den Mahmut Ekinci'nin haberine göre Putin, Ukrayna'nın 4 Hazı̇ran'dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybettiğini de sözlerine ekledi.

TAHIL ANLAŞMASI UZAYACAK MI?

Putı̇n, Karadenı̇z Tahıl Anlaşması'ndan çekilmeleri sayesı̇nde, tahıl fiyatları arttıkça rus şı̇rketlerı̇n daha fazla kar elde edeceğini söyledi.

Putin konuşmasının devamında "Tahılımızın ücretsı̇z teslı̇matı sayesı̇nde elde edeceğı̇mı̇z karı en yoksul ülkelerle paylaşacağız" dedi.

TÜRKİYE'YE GAZ MERKEZİ

Türkiye'ye gaz merkezı̇ projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, "Türkı̇ye'de gaz satışı ı̇çı̇n elektronı̇k platform kurmak ı̇stı̇yoruz, orada gaz depolamak ı̇stemı̇yoruz" dedi.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini ifade eden Putin, Erdoğan'la yüz yüze görüşmenin Rusya'da mı yoksa Türkiye'de mi yapılacağıyla ilgili henüz karar verilmediğini belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin