Putin ile Erdoğan'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 13 Ekim'de bir araya geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov çok kritik açıklamalarda bulundu. Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Astana'da görüşeceğini söyleyen Lavrov, Biden ile görüşme sinyali verdi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Putin ile Erdoğan'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 13 Ekim'de görüşeceğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Putin ile Erdoğan'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 13 Ekim'de bir araya geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov çok kritik açıklamalarda bulundu. Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Astana'da görüşeceğini söyleyen Lavrov, Biden ile görüşme sinyali verdi.

Lavrov, "Putin ile Erdoğan bu hafta soünu Astana'da bir araya gelecek" ifadelerini kullandı. 

Lavrov, ayrıca "ABD Putin - Biden görüşmesi önerirse değerlendiririz" açıklamasını yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Biden ile olası görüşmeye karşı olmadıklarını belirtti ve eğer karşı taraftan teklif gelirse, G20'de bir araya gelme ihtimalinin değerlendirileceğini ifade etti.

Bir Rus kanalına açıklamalarda bulunan Lavrov, barış sürecine yardımcı olacak her türlü önerilere açık olduklarını belirterek "Tüm önerileri dinlemeye açığız ama sürecin bizi nereye götüreceğini önceden söyleyemeyiz" ifadelerini kullandı. ABD'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki dahiliyetini de vurgulayan Lavrov "Görünen o ki Amerikanlar bu savaşa uzun zamandır defacto olarak dahiller. Bu savaş Anglosaksonlar tarafından kontrol ediliyor" dedi.

Kremlin: Putin ile Erdoğan Astana'da 13 Ekim'de görüşecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'da 13 Ekim'de görüşeceğini bildirdi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere güncel konulara dair açıklamalarda bulundu.

Putin ve Erdoğan'ın, Astana'daki görüşmesiyle ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirten Peskov, "Görüşme yarın değil perşembe günü gerçekleşecek." dedi.

Peskov, görüşmede, Ukrayna meselesi ve ikili ilişkilerin ele alınacağı bilgisini paylaştı.

ABD'nin Ukrayna'ya hava savunma sistemlerini sevk etme yönündeki planlarını değerlendiren Peskov, "Bu, Ukrayna tarafı için çatışmayı daha uzun ve daha acı hale getirecek ancak hedeflerimizi ve nihai sonucu değiştirmeyecek." dedi.

"ABD'nin, Ukrayna meselesine fiili olarak dahil olduğunu" belirten Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili hedeflerine "verimli" ve "etkili bir şekilde" ulaşmayı planladığını dile getirdi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin