Putin için Ukrayna savaşından beri ilk olacak. İşte Putin'in ziyaret etmeyi plandığı 2 ülke...

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatından bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ilk kez yurt dışına çıkacak. Putin'in, ziyaret gerçekleştirmeyi planladığı iki ülke; Kazakistan ve Türkmenistan...

Google Haberlere Abone ol
Putin için Ukrayna savaşından beri ilk olacak. İşte Putin'in ziyaret etmeyi plandığı 2 ülke...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana ilk kez yurt dışı ziyareti gerçekleştirecek.

Rossiya 1'in Kremlin muhabiri Pavel Zarubin, Putin'in Tacikistan ve Türkmenistan'ı ziyaret edeceğini ardından Moskova'da Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geleceğini aktardı.

Putin, Duşanbe'de Tacikistan Devlet Başkanı İmomali Rakhmon ile görüşecek. Putin Aşkabat'ta Azerbaycan, Kazakistan, İran ve Türkmenistan liderlerinin de katılacağı bir zirveye katılacak.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları başlamadan önce Putin'in son yurt dışı ziyareti Çin'e olmuştu. Putin, Şubat ayı başlarında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Pekin Kış Olimpiyatları'nın açılış törenine katılmıştı.

Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik "askeri operasyon" başlattığını duyurmuştu, Rusya'nın saldırıları o günden bu yana devam ediyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin