Psyche uzay aracı fırlatıldı. NASA'nın 3,5 milyar kilometrelik yolculuk macerası başladı

NASA, 1,2 milyar dolarlık "Psyche" (ruh) asteroit görevini bir hafta erteledikten sonra, bu heyecan verici macerayı başlattı. "Psyche" adını taşıyan uzay aracı, hedeflediği göktaşı olan Psyche'ye ulaşmak için 3,5 milyar kilometrelik bir yolculuğa çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Psyche uzay aracı fırlatıldı. NASA'nın 3,5 milyar kilometrelik yolculuk macerası başladı

NASA'nın değerli metallerle dolu olduğu öne sürülen 16 Psyche adlı asteroide gidecek olan uzay aracı 13 Ekim'de Türkiye saati ile 17.20'de fırlatıldı. 

NTV'deki habere göre Psyche asteroit misyonunun başlangıçta 5 Ekim'de yapılması planlanıyordu. Fırlatmadaki gecikme, NASA ekibinin Psyche uzay aracının nitrojen soğuk gaz iticilerini kontrol etmek için kullanılan parametrelerin doğrulamasını istemesinden kaynaklandı.

Bilim adamları, yaklaşık 173 mil (280 kilometre) genişliğindeki uzay kayası Psyche'nin, daha önce hiç yakından görmedikleri bir nesne türü olan eski bir protogezegenin açığa çıkan çekirdeği olabileceğini düşünüyor.

Her şey planlandığı gibi giderse, uzay aracı 2029'da Mars ve Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağında bulunan 280 kilometre genişliğindeki uzay kayası Psyche'ye ulaşacak.

Bilim insanları Psyche'nin yüzde 82.5 oranında metal içerdiğini tahmin ediyor. Ayrıca uzay cisminde nikel ve altın da var.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler NASA astreoit Psyche
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin