PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar'ın dolandırıcılık ve yolsuzluk suçlarından dolayı iki yıl hapsi isteniyor

PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar, Dünya Kupası öncesi Barcelona'ya transferiyle ilgili dolandırıcılık ve yolsuzluk suçlamalarıyla mahkemeye çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar'ın dolandırıcılık ve yolsuzluk suçlarından dolayı iki yıl hapsi isteniyor

PSG'nin Brezilyalı yıldızı Neymar, Santos’tan Barcelona’ya transferinden kaynaklanan yolsuzluk ve dolandırıcılık davasında Ekim ayında mahkeme karşısına çıkacak.

Brezilyalı yatırım grubu DIS, Neymar'ın 2013 yılında Santos'tan Barcelona'ya transferiyle ilgili dolandırıcılık ve yolsuzluk suçlamalarıyla 17 Ekim'de yargılanacaklarını duyurdu.

Neymar'ın babası, annesi ve aile şirketi N&N'nin yanı sıra eski Santos yöneticisi Odilio Rodrigues, dönemin Barcelona başkanı Sandro Rosell ve başkan yardımcısı Josep Maria Bartomeu ile birlikte davada suçlandı. Dava, Neymar'ın transfer haklarının bir kısmına sahip olan ve Barcelona'ya katıldığında hak ettiğinden daha az para aldığını iddia eden DIS'in şikayetinden kaynaklanıyor.

FUTBOLDAN BEŞ YILDAN MEN EDİLMESİNİN YANI SIRA HAPSE GÖNDERİLMESİ İSTENİYOR

Savcılar, Neymar için iki yıl hapis ve 8,4 milyon sterlin para cezası talep ederken, DIS, Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nın odak noktası olacak Neymar'ın beş yıl futboldan men edilmesini ve hapse gönderilmesini talep ediyor. Brezilyalı yatırım grubu ayrıca yaklaşık 126 milyon sterlin tazminat da istiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin