Programı yayından kaldırılan İhsan Varol yoluna nasıl devam edecek? Gezi Parkı'ndan yanıtladı!

'Kelime Oyunu' programı yayından kaldırılan sunucu, Gezi Parkı'ndan röportaj verdi.

Google Haberlere Abone ol
Programı yayından kaldırılan İhsan Varol yoluna nasıl devam edecek? Gezi Parkı'ndan yanıtladı!

Gezi direnişi sırasında yaptığı programda tüm sorularını direnişle hafızalarımıza kazınan kelimelerden seçti. Yanıtları ‘çapulcu’, ‘TOMA’, ‘biber gazı’ olan soruların ardından ara verilen program Bloomberg HT’den, Ciner grubunun o dönemde satın aldığı Show TV’ye geçti.



Beş yıldır devam eden 'Kelime Oyununun sunucusu ve soruların yaratıcısı Ali İhsan Varol, son olarak açığa çıkan rüşvet ve yolsuzlukların üzerine yarışmacısına ‘Halk ağzında rüşvet alan kişi’nin kim olduğunu sordu. Yanıtı ‘Yiyici’ olan sorunun  peşinden program apar topar yayından kaldırıldı. Öyle ki yılbaşında yayınlanması beklenen Cem Yılmaz’lı bölümü bile izleyemedik.



BirGün gazetesinden Ömür Şahin Keyif, şu sıralar Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in yeni dizisi ‘Kardeş Payı’yla ekrana dönmeye hazırlanan 15 yıllık televizyoncu Varol’la Gezi’de buluşup yaşadıklarını konuştu.



‘Cem Yılmazlı bölümü herhalde yayınlarlar, o kadar da değil’ demiştiniz...

O kadarmış. Şaşırıyorum hâlâ. Çok eğlenceli olmuştu. Nasıl kıydılar, kavrayamadım.



İnternette yayınlar mısınız?

Ben yayınlayamam ki. İşi yaptığımız zaman o artık kanalın veya yapım şirketinindir. Soruyu sorduktan sonra bile o sorudaki mülkiyetim ortadan kalkıyor.



Size önceden tebliğ edilmedi programın kaldırılacağı. Yasal yaptırım yok mu?

Kadrolu çalışıyorsanız tebliğ etme zorunluluğu var. Biz dışarıdan iş yapıyorduk. Bir program yayından kalkıyorsa, genellikle o gün öğrenir çalışanlar. Bu da aynen öyle gelişti. 15 senedir bu işi yapıyorum, çalıştığım işlerin hepsi böyle kalktı.



Ekrandaki varlığınızın birilerinin iki dudağı arasında olması çalışırken sizde nasıl bir his yaratıyor?

Bu diğer sektörlerde de çok farklı değil aslına bakarsanız. Bizde biraz daha vahşi. Kaygandır zemin. Çok fazla televizyoncu yoktur taksitle alışveriş yapabilecek; en azından ben yapamıyorum, aklım karışıyor, ‘Acaba yayından kalkar mı, kazandığımız parayı kazanamaz duruma gelir miyiz?’ diye. Bu doğru da değil ama çok uzun zamandır bu şekilde sürdüğü için,  ‘bu işin rutini, doğası budur’ gibi oldu.



Yayından önce soruları kontrol ediyor muydu kanal?

Hayır. Yönetimin ona vakti olmaz. Öyle bir mekanizmanın bir yerde işlediğini zannetmiyorum, belki haberde olabilir.



Otosansür mü bekliyorlar yani?

Bilmiyorum ne beklediklerini. Bu iş kaldırılırken ‘Sorduğunuz sorulardan dolayı’ demediler bize. ‘Birkaç program yayından kalkıyor  onlardan biri de Kelime Oyunu’ dediler. Bunun üzerine izafi cevap vermem çok doğru olmaz o yüzden.



O soruları sorarken kulağınızdaki kulaklıktan ne tepki verdi reji?

Stüdyoya kulaklığı takmadan girdim.



Başka bir kanal programa talip oldu mu?

O konularla pek ilgilenmedim. Uzun zamandır koşuşturma içindeydik, şimdi biraz zaman tanımak istiyorum kendime.



Piyasada ‘başa bela açabilecek adam’ imajına sahip olma ihtimaliniz var mı?

Zannetmiyorum. Başa bela olmadım yahu. Çok büyük bir tehlike yaratmayacağımın farkındadırlar zaten. Evet kamuoyu oluşturmak gibi bir uğraşım olmadan, bazı şeylerin öğesi durumuna geldim. Biz bunu yaparken ‘böyle böyle olsun’ diye yapmadık, yapmazsak olmazdı...



Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin