Profiterol lezzetinde nefis bir tatlı: Denemeyen çok üzülecek. Aşırı kolay kedidilli muhallebili sütlü tatlı tarifi

Profiterol lezzetinde yalnız profiterolden çok daha kolay bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre!

Google Haberlere Abone ol
Profiterol lezzetinde nefis bir tatlı: Denemeyen çok üzülecek. Aşırı kolay kedidilli muhallebili sütlü tatlı tarifi

Profiterol lezzetinde ancak çok daha kolay bir tarif yapmaya hazır olun. Muhallebinin eşsiz lezzeti ile yumuşacık kedidilinin birleşiminden meydana gelen bu sütlü tatlı vazgeçilmeziniz olacak. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabiliceğiniz tatlı için direkt kolları sıvamaya başlayabilirsiniz...

Malzemeler;

1,5 paket kedidili bisküvisi (37 adet)

Muhallebisi için;

4 su bardağı süt (800 ml)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt (125 ml)

Çikolata sosu için;
1 paket hazır çikolata sosu
2,5 su bardağı süt (500 ml)
1 paket sütlü çikolata

Bisküvileri ıslatmak için;
Süt

Yapılışı;

İlk olarak tatlının muhallebisini hazırlamaya başlayacağız. Tatlının muhallebisi için uygun bir tencerenin içerisine 1 su bardağı toz şekeri, 1 su bardağı unu ve 4 su bardağı sütü alalım. Bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırptıktan sonra ocağın üzerine alalım ve güzelce pişirmeye başlayalım.

Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmeye özen gösterelim. Kaynama sürecine girdikten sonra muhallebinin içerisine 1 paket vanilyayı ilave edelim ve tencerenin altını kapattıktan sonra güzelce karıştıralım.

Muhallebiyi hazır hale getirdikten sonra çikolata sosunuz hazırlamaya başlayabiliriz. Çikolata sosu için uygun bir sos tavasının içerisine  2,5 su bardağı süt ve 1 paket hazır çikolata sosunu alalım.

Sos katılaşana dek güzelce pişirelim. Pişme sürecini tamamladıktan sonra içerisine 1 paket sütlü çikolatayı ilave edelim ve çikolatanın sosun içerisinde erimesini bekleyelim. Çikolata sosunu da hazırladıktan sonra uygun bir kabın içerisinde 1 paket krem şanti ve 1 çay bardağı soğuk sütü alarak yoğunlaşana dek güzelce çırpalım.

Akabinde yeterli seviyedeki soğukluğa ulaşan muhallebiyi krem şantinin üzerine dökelim ve mikser yardımıyla güzelce çırpalım. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra kedidillerini sütün içerisinde ıslatalım ve borcamın içerisine dizelim.

Ardından hazırladığımız muhallebinin yarısını kedidillerinin üzerine dökelim. Spatula yardımıyla düzeltme işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine bir kat daha ıslatılmış kedidili dizelim.

Ardından tekrar muhallebiyi boşaltalım ve üzerini düzeltip hazırladığımız çikolata sosunu muhallebinin üzerine güzelce gezdirelim. Tatlımızı hazırladıktan sonra birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin