Prof. Serap Helvacı son yolculuğuna uğurlandı

Kanser tedavisi görürken dün hayatını kaybeden Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı için veda töreni düzenlendi. Tören sonrası kılınan cenaze namazı sonrası Helvacı toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Serap Helvacı son yolculuğuna uğurlandı

Prof. Dr. Serap Helvacı için düzenlenen törene eşi Prof. Dr. Mehmet Helvacı, oğulları Selim ve Sinan Helvacı, çok sayıda meslektaşı, öğrencisi ve sevenleri katıldı. Serap Helvacı'nın Türk Bayrağı'na sarılı naaşına, Galatasaray bayrağı da konuldu.

Kur'an-ı Kerim okunan törende, Prof. Dr. Helvacı için helallik istendi. Prof. Dr. Helvacı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.  

 "KELİMELER ZOR ÇIKIYOR" 

Veda töreninde konuşan eşi Prof. Dr. Mehmet Helvacı, "Ben bu kampüse çok geldim. Böyle geleceğimi hiç düşünmemiştim. Serap bana iyi konuştuğumu söylerdi. Konuşmalarımı çok beğenirdi. Size çok daha fazla şey söylemek isterdim ama kelimeler bugün zor çıkıyor." dedi. 

Prof. Serap Helvacı son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

 "ONUN HATIRASINI YAŞATMAK BİZLERE NASİP OLSUN"

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, "Öğrencilerimizin çok sevdiği bir hocamızdı. Allah mekanını cennet, ruhunu şad eylesin. Onun hatırasını yaşatmak bizlere nasip olsun" dedi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Gökhan Antalya ise "Dostluğunun bana vermiş olduğu mutluluk, onu her zaman kalbimde yaşatacaktır" diye konuştu. (DHA)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin