Prof. Naci Görür'den İstanbul depremi ile ilgili açıklama geldi. Önce 'öyle bir deprem yok' dedi sonra özür diledi: Kuzey Anadolu Fay Zonu'na bağlı küçük faylarda gerçekleşiyor

Prof. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kandilli Rasathanesi tarafından gece 03.15'te gerçekleştiği açıklanan İstanbul Kağıthane merkezli deprem hakkında açıklama yapan Prof. Naci Görür, "Öyle bir deprem olmadı" dedi. Daha sonra özür dileyen Prof. Naci Görür,

Google Haberlere Abone ol
Prof. Naci Görür'den İstanbul depremi ile ilgili açıklama geldi. Önce 'öyle bir deprem yok' dedi sonra özür diledi: Kuzey Anadolu Fay Zonu'na bağlı küçük faylarda gerçekleşiyor

Prof. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kandilli Rasathanesi tarafından gece 03.15'te gerçekleştiği açıklanan İstanbul Kağıthane merkezli deprem hakkında açıklama yapan Prof. Naci Görür, "Öyle bir deprem olmadı" dedi.

Kandilli Rasathanesi'nin sabaha karşı 03.15 sıralarında gerçekleştiğini duyurduğu İstanbul Kağıthane merkezli 3.1 büyüklüğündeki depremle ilgili Prof. Naci Görür'den son dakika açıklaması geldi.

Öyle bir depremin olmadığını savunan Prof. Naci Görür, "Marmara (İstanbul) yöresinde sadece bir deprem var, o da 1,5 Kumburgaz fayında ve avcılar açıklarında" ifadelerini kullandı. 

Prof. Görür'ün paylaşımı şöyle: "Arkadaşlar, benim kayıtlarımda dün olan Sıtma-Laçin/Çorum depreminden şu ana kadar Marmara (İstanbul) yöresinde sadece bir deprem var, o da 1,5 Kumburgaz fayında ve avcılar açıklarında. Olması çok doğal ve üzerinde durulması gereksiz. Öyle, karada ve Kağıthane’de bir deprem yok."

 

Bu tweetinden dakikalar sonra yeni bir tweet atan Prof. Naci Görür verilere yeni ulaştığını açıkladı. Prof. Görür, elde ettiği yeni veriler üzerinden İstanbul Kağıthane merkezli gece meydana gelen depremi değerlendirdi. Depremin Kuzey Anadolu Fay Zonu'na bağlı küçük faylarda gerçekleştiğini söyleyerek, "Özel anlam yüklemeyin. Küçük faylar üzerinde oluyor böyle depremler" ifadelerini kullandı.

Prof. Görür'ün paylaşımı şöyle: "Arkadaşlar, Kağıthane verilerine geç ulaştığım için tekrar özür dilerim. Biliyorsunuz, Marmara Denizi dışında İstanbul’da karada daha önce de depremler oldu. Özellikle Tuzla, Pendik, Kartal hattında 4,0’e varan depremler oldu. Bu depremler Kuzey Anadolu Fay Zonuna bağlı küçük küçük faylar üzerinde oluyor. Kağıthane depremi de öyle. Bu tür faylar haritalanmamış olsa bile KAF boyunca olabilir. KAF zonunu sadece Marmara içerisinde dar bir zon olarak düşünmeyin. Kağıthane depremine bu açıdan bakın ve özel anlam yüklemeyin.

Bu konuyu dostum Celal Şengör ile de tartıştık. Selam ve sevgileri var."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin