Prof. Dr. Naci Görür'den flaş İstanbul'dan taşınma açıklaması: Ben hayatımı kurtarmışım, yüz binlerce insan terk edilmiş gibi kalırsa ben yaşasam ne olur?

Deprem bilimci Naci Görür, Medyatava TV'ye çok özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Celal Şengör'ün İstanbul'u terk edeceği haberleri gündem olmuştu. Prof. Naci Görür, kendisinin de İstanbul'u terk edip etmeyeceği sorusuna, "Böyle bir söylem bireysel olarak bu işten kurtulmak demektir, bilim adamı olarak bizler herkesi temsil ediyoruz. Ben hayatımı kurtarmışım, yüz binlerce insan terk edilmiş gibi kalırsa ben yaşasam ne olur?" şeklinde yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür; Türkiye'de son günlerde yaşanan depremler sonrasında olası Marmara depremi ile yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili yapılan son açıklamaları ve İstanbul deprem risk durumunu hakkında MedyaTava TV’den İlke Özalp’in sorularını yanıtlayan Görür; deprem önlemleriyle ilgili devletin acilen eylem planını gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Depreme karşı halkın yeterince bilinçlendirilmesi, farkındalık yaratılması ve bir deprem kültürü oluşturulması için uzun zaman eğitimlerin devam etmesi gerektiğini, devletin bu konuda yoğun olarak çalışmasının halkın can güvenliğini sağlamak için zorunlu olduğunu ifade etti.

ALT YAPI DİRENÇLİ HALE GELMELİ

Yapı stoğunun arttırılması yerine, kentlerde alt yapının depreme kaşı dirençli hale getirilmesinin öncelikli olması gerektiğine vurgu yapan Görür; bakanlıktan yapılan son açıklamaların bir an önce   uygulanmasının  ve yerel yönetimlerin bu konuda acilen harekete geçmesinin önemli olduğunu ifade etti.

İlke Özalp’in ‘Ulusal seferberlik ilan edilmeli mi?’ sorusuna ; ‘yasal olarak hükümet ne ilan edileceğini bilir ancak laylaylom söylemleriyle , çalıştaylarla,  TV konuşmalarıyla, meydanlarda nutuk vermekle bu iş gerçekleşmez’ dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den flaş İstanbul'dan taşınma açıklaması: Ben hayatımı kurtarmışım, yüz binlerce insan terk edilmiş gibi kalırsa ben yaşasam ne olur?

AFET BAKANLIĞI VURGUSU

Afet Bakanlığı’nın bir an önce açılması gerektiğini ve çok büyük bir bütçeyle aktif hale getirilmesinin  aciliyetinin, devletin liyakatli kadrolarıyla, halkın can güvenliğini sağlamak zorunda olduğunun altını çizdi.

Tüm bu uygulamaların gerçekleşmesi ile 15 senede depreme karşı hazır hale gelebileceğimizi söyleyen Naci Görür;  Prof Dr. Celal Şengör’ün olası Marmara depremi nedeniyle  İstanbul’u terk edeceğine dair söylemlerinin ardından, kendisinin de İstanbul’u terk edip etmeyeceği sorusuna da;

"Ben böyle bir şey düşünmüyorum ve düşünülmesini doğru bulmuyorum,  böyle bir  söylem bireysel olarak bu işten kurtulmak demektir, bilim adamı olarak bizler herkesi temsil ediyoruz, kendi hayatımı kurtarmışım on binlerce, yüz binlerce insan ölüme terk  edilmiş gibi kalırsa ben yaşasam ne olur yaşamasam ne olur?!  Celal’in İstanbul’u terk edeceğim demesinde bir tepki var, bu tepkiyi doğru algılamak lazım‘’ diyerek cevap verdi.  

Prof. Dr.Naci Görür’ün çarpıcı açıklamalarının tamamı MedyaTava TV youtube kanalında.

 

 

 

 

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin