Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesiyle ilgili yeni uyarı: Mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamal

Kahramanmaraş depremlerinden 3 gün önce uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür deprem bölgesi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum deprem bölgesinde başlanması beklenen inşaat çalışmaları konusunda uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesiyle ilgili yeni uyarı: Mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamal

6 Şubat Pazartesi günü Karmanmaraş merkezli iki büyük deprem yaşandı. Depremde 10 binlerce insan öldü, kentler enkaz yığınına döndü. Arama kurtarma çalışmaları dokuzuncu gününde devam ediyor.

Bölge için hükümet mart ayının başında konut inşaatlarının başlayacağını açıkladı.

Depremden 3 gün önce uyaran Prof. Dr. Naci Görür'den konut yapımı konusunda uyarı geldi. Görür, “Televizyondan duydum, sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutlara bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum ama nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim.” ifadelerini kullandı.

DEPREMDEN ÖNCE UYARMIŞTI

Görür, depremden birkaç ay önce, “Maraş bölgesi riskli bir bölge. Bu bölgede Gölbaşı-Türkoğlu arası en son 1513, Doğu Hatay Fayı 1822 ve Amanos Fayı 521'de kırılmış. Buralarda tarihte çok büyük depremler var. Ve bu depremler tekerrür periyodu dolmak üzere” demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin