Prof. Dr. Bengi Başer attığı tweet sonrası hakkındaki suç duyurusuna karşı ilk kez konuştu! Hükümete sığınmacılar için sabıka kaydı çağrısı yaptı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, mültecilerle ilgili yaptıkları açıklamalar nedeniyle Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Bengi Başer hakkında suç duyurusu yapacaklarını açıklamıştı. Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan o isimlerden biri olan Prof.Dr. Bengi Başer hakkında yapılan suç duyurusuna karşı ilk kez konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Prof. Dr. Bengi Başer attığı tweet sonrası hakkındaki suç duyurusuna karşı ilk kez konuştu! Hükümete sığınmacılar için sabıka kaydı çağrısı yaptı

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Prof.Dr. Bengi Başer hakkında yapılan suç duyurusuna karşı ilk kez konuştu. "Sessiz İstila" isimli kısa film sığınmacıları konu alıyordu ve yayınlandığı andan itibaren siyasetin gündemine oturdu. 

İçişleri Bakan Yardımcısı, sığınmacıları konu alan "Sessiz İstila" filminin ardından ifade özgürlüğünü kullanarak tweet atan Başer, hakkında suç duyurusunda bulunulacağını İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın tweeti ile öğrenmişti. Konuyla ilgili son derece üzgün olduğunu belirten Başer, "İfade özgürlüğüyle ilgili yasa mı değişti de haberimiz olmadı?" ifadelerini kullandı. Sığınmacılarla ilgili ise insanları rahatlatmak gerektiğini vurguladı ve hükümete sabıka kaydı konusunda çağrıda bulundu. İşte o açıklama:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin