'Problemlerinizin en büyük kısmı Başbakanınız'

Dünyaca ünlü müzisyen Manu Chao 21 Haziran'da İstanbul'da konser verecek. Konsere günler kala BirGün Gazetesi'nden Barış Akpolat'a konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Problemlerinizin en büyük kısmı Başbakanınız'

Dünya gündemini ve Gezi eylemlerini yakından takip eden Manu Chao 21 Haziran Cumartesi günü İstanbul Life Park'ta konser verecek. Manu Chao “Gezi’de insanların değişim ve daha iyi bir dünya için kavga etmesinden etkilendik. Orada çok ciddi bir azim, kararlılık ve cesaret vardı. En önemlisi, hareketin başlangıcında fikir ayrılıklarının birleşiminden doğan bir güç vardı” diyerek Gezi'ye destek verdiğini belirtti.



GEZİ EYLEMLERİNDE CESARET VE KARARLILIK VARDI 

Hareketlerin başından beri ilgiliydik. Dışarıdan baktığımızda gördüklerimizden çok etkilendik. İnsanların değişim ve daha iyi bir dünya için kavga etmesinden etkilendik. Çok ciddi bir azim, kararlılık ve cesaret vardı. Bence en önemlisi, hareketin başlangıcında fikir ayrılıklarının birleşiminden doğan bir güç vardı. İnsanlar oraya hareketteki ortaklık için geldiler. Ve bu dünyanın her yerinde böyle olmuyor.  Bazen solcuların eylemleri sönük  ve sonuçsuz kalır çünkü sorun önlerindedir ama kendi içlerinde haklılık savaşına kapıldıklarından esas düşmanı göremezler. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki hayatımın çok büyük bir kısmında bu böyle oldu. Daha önce Türkiye’de bu çapta bir şey olmamıştı. Bu eylemin kilit noktası tek vücut olmanızdı. Protestolardaki inanılmaz yaratıcı hava, onlar sayesinde ortaya çıktı. Sanırım İstanbul’a geldiğimde yeni insanlarla tanışıp onlarla konuştuğumda daha rahat algılayabilirim bu durumu.



PROBLEMİN EN BÜYÜK KISMI KENDİSİ

Başbakanımız hakkında bir şeyler biliyor musunuz? 

'Bence problemin en büyük kısmı kendisi. Tabii ki problemin doğrudan kendisi mi değil mi yeterince bilemiyorum. Bunu en iyi Türkiye halkı bilir. Geldiğimde bunu da öğrenmek istiyorum. Tüm iyi dileklerimi Türkiye’de sosyal ve politik vizyonu değiştirmeye çalışanlara yolluyorum.' 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin