PRNet 'Haftanın En'lerini belirledi!

Geçtiğimiz hafta medyada en çok hangi konular yer aldı? İşte, sonuçlar!

Google Haberlere Abone ol
PRNet 'Haftanın En'lerini  belirledi!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta medyada en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 13–19 Nisan 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “PRNet En’leri” 5 başlık altında sıralandı.



KUTLU DOĞUM HAFTASI “KUTLANDI”



Her yıl 14-20 Nisan arası Hz. Muhammed’in anılması amaçlanan Kutlu Doğum Haftası gündemin en fazla dikkat çeken konusu oldu. Yurdun çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerle kutlanan haftaya damga vuran olay ise; Tokat Zile’de Kuran şeklinde pasta yaptırılıp Zile müftüsü tarafından kesilip; servis edilmesi oldu.



1915 yılında yaşanan sözde Ermeni Soykırım olaylarının yıl dönümü kabul edilen 24 Nisan öncesinde Ermeniler konusu, Papa’nın “Soykırım” kelimesini kullanmasıyla, tüm dünyada yankı buldu. Bolca tartışılan konu gündemde öne çıkanlar arasında yer almaya devam ediyor.



KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri en fazla konuşulanlar arasında raporlanırken; seçimlerde ilk tur Derviş Eroğlu’nun yüksek oy oranı ile tamamlandı; 26 Nisan’da ise 2.tur yapılacak.



13 Mayıs 2014’te yaşanan Manisa Soma Faciası; Duruşmalar ile gündeme damga vuranlar arasındaydı. Mahkemeler süresince yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken; hayatını kaybeden ailelerinin acıları tazelendi.



Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK ve Güvenlik Güçleri arasında çıkan çatışma haftanın dikkat çekenleri arasında raporlandı. 4 askerin yaralandığı çatışma çeşitli mecralarda tartışılmaya devam ediyor.



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Siyaset dünyasının belirleyicisi 4 bine yakın haberi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken; Başbakan Ahmet Davutoğlugündemi ikinci sıradan izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üçüncü olarak kaydedildiği listede HDP Eş BaşkanıSelahattin Demirtaş sıralamayı izledi. 470 yansıması ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bolca konuşulanlar arasındaydı.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “HÜLYA AVŞAR”  



Hülya Avşar ünlüler camiasında en fazla haber ile yer alan medyatik isim oldu. Cem Yılmaz Show dünyasının popüler isimleri arasında yer alırken; Demet Akalın 85 yansıması ile sıralamayı takip etti. İbrahim Tatlıses ve Ajda Pekkan en çok konuşulanlar arasında raporlanan ünlüler arasındaydı.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI “FATİH TERİM”



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim spor gündemi belirleyen kişi oldu. Trabzonspor’un Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın ikinci sırada yer aldığı listede; Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu üçüncü sıradaydı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım bolca yansıma bulan spor adamları arasında belirlendi. 



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI  “DEMBA BA”



Beşiktaş’ın golcüsü Demba Ba gündemin en fazla yansıma bulan sporcusu oldu. Trabzonspor’un yıldız ismi Kevin Constant’ın ikinci olarak yer aldığı listede; Beşiktaş’lı Cenk Tosun sıralamayı izleyen kişi oldu. Galatasaray oyuncusu Wesley Sneijder veGalatasaray’da forma giymekte olan Felipe Melo popüler sporcular arasında kaydedildi.



PRNet 'Haftanın En'lerini  belirledi!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin