PRNet 'Haftanın En'lerini belirledi!

Geçtiğimiz hafta medyada en çok hangi konular yer aldı? İşte, sonuçlar!

Google Haberlere Abone ol
PRNet 'Haftanın En'lerini  belirledi!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 16 - 22 Şubat 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı.



ÖZGECAN ASLAN TÜRKİYE GÜNDEMİNE DAMGA VURDU



Mersin’de evine dönerken bindiği minibüsün şoförü tarafından yakılarak öldürülen Özgecan; Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Binlerce insanÖzgecan cinayetini protesto etmek için sokaklara dökülürken; yazılı, görsel ve online basında sayısız isim olayı lanetledi. ÖzgecanAslan vahşeti 11 binden fazla haber ile anılırken; gündemin de belirleyicisi oldu.



İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde etkili olan Kar Yağışı Türkiye’yi üç gün boyunca esir alırken; gündemde de bolca konuşuldu. Yoğun kar sebebiyle ulaşım olumsuz etkilenirken; okullar tatil edildi; çalışanların mesailerinde ise aksamalar yaşandı.



Görüşmelerine 19 Şubat günü başlanan İç Güvenlik Paketi tartışmaları haftanın ilk 5 gündem maddesi arasında yer aldı. Toplamda 5 bölüm 132 maddeden oluşan yönetmeliğin bir kısmı kabul edilirken; özellikle polislere tanınan yeni haklar meclisteki karşıtlığı arttırmış durumda.



Geçen yıl Şubat ayında BDDK tarafından Kredi Kartı alışverişine taksit sınırlaması getirilmesi hafta içerisinde önem verilen konular arasında raporlandı. Bu yıl aynı dönem ile yapılan karşılaştırmalar özellikle kuyumculuk sektöründe yaşanan gerilemeyi ortaya koydu.



Yemen'de Husilerin ev hapsinde tuttuğu eski Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el Hadi’nin ev hapsinden kurtulup memleketin güneyindeki Aden’e gitmesi gündemin beşinci sırasında kaydedildi. Hadi'nin evden ayrılması kaçarak mı yoksa müsaade ile mi olduğu tartışılıyor.



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 binden fazla haberi ile siyaset gündeminin lideri oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 bin civarı haberi ile ikinci sırada yer alırken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisini izleyen siyasi olarak raporlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam siyaset medyasının dördüncüsü olarak belirlenirken; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ilk beşi tamamlayan isim oldu.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “NİHAT DOĞAN” 



Özgecan cinayeti sonrası attığı tweet ile ortalığı karıştıran ve Türk halkının büyük tepkisini alan Nihat Doğan ünlüler camiasında en çok bahsi geçen isim olarak kaydedildi. Nihat Doğan’ı son dakika Survivor yarışmasından çıkararak tepkisini ortaya koyan Acun Ilıcalıda sıralamanın ikincisi olarak belirlendi. Özgecan cinayetini protesto etmek amacıyla sosyal medyada başına gelen tacizleri paylaşanBeren Saat 118 haberi ile bolca konuşulan medyatikler arasındaydı. Ünlü isimlerin listelendiği raporda sıralamayı eşit yansıma ileÖzcan Deniz ve Ajda Pekkan izledi.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI “ERSUN YANAL”



Trabzonspor’un Teknik Direktörü Ersun Yanal beş yüz civarı yansıma bularak, geçtiğimiz günlerin en medyatik spor adamı olarak belirlendi. Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın spor medyasında yer alan haberleri ile ikinci isim olarak belirlenirken; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören sıralamayı izledi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in 245 haber ile yer aldığı listede;  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ilk beşi tamamlayan isim oldu.



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI  “DEMBA BA”



Beşiktaş’ın favori isimlerinden Demba Ba sporcular dünyasının en fazla konuşulan ismi olarak 579 yansıma ile raporlandı. Beşiktaş oyuncularından Gökhan Töre sıralamanın ikincisi olarak kaydedilirken; Trabzonspor futbolcusu Kevin Constant sıralamayı izledi. Galatasaray’ın yıldız ismi Wesley Sneijder medyatik sporcular arasında yer alırken; Trabzonspor’lu Oscar Cardozo bolca konuşulanlar arasında yer aldı.







GÜNDEM BAŞLIĞI




HABER ADET






ÖZGECAN CİNAYETİNE TEPKİ YAĞDI




11.119






YOĞUN KAR YAĞIŞI HAYATI FELÇ ETTİ




336






İÇ GÜVENLİK PAKETİNDE MECLİS KARMAŞASI




289






BDDK’NIN KREDİ KARTI SINIRLAMASINDA İLK YIL




150






YEMENİN LİDERİ HADİ SERBEST




144





 
 



SİYASİLER




HABER ADET






RECEP TAYYİP ERDOĞAN




                   4.014






AHMET DAVUTOĞLU




                   3.348






KEMAL KILIÇDAROĞLU




1.353






AYŞENUR İSLAM




483






DEVLET BAHÇELİ




419





 
 



ÜNLÜLER




HABER ADET






NİHAT DOĞAN




378






ACUN ILICALI




158






BEREN SAAT




118






ÖZCAN DENİZ




87






AJDA PEKKAN




87





 
 



SPOR ADAMLARI




HABER ADET






ERSUN YANAL




564






SERGEN YALÇIN




333






YILDIRIM DEMİRÖREN




269






FATİH TERİM




245






AZİZ YILDIRIM




209





 
 



SPORCULAR




HABER ADET






DEMBA BA




579






GÖKHAN TÖRE




341






KEVIN CONSTANT




339






WESLEY SNEIJDER




335






OSCAR CARDOZO




330






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin