PRNet 'Haftanın En'lerini belirledi!

Geçtiğimiz hafta medyada en çok hangi konular yer aldı? İşte, sonuçlar!

Google Haberlere Abone ol
PRNet 'Haftanın En'lerini  belirledi!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. 27Ekim – 02 Kasım 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı.



28 Ekim’de Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası; 3bin 183 haber adedi ile haftanın en çok konuşulan haberi oldu. Su baskınından kaçamayan 18 işçinin mahsur kaldığı madende; arama kurtarma çalışmaları hala sürerken; henüz bir sonuç alınamadı.



Suriye’nin Kobane kentinde saldırılarını sürdüren IŞİD, 2bin 290 haberiyle, haftanın en fazla konuşulan ikinci konusuydu. Hafta içerisinde Peşmerge’lerin Suriye sınırına geçişi ile çatışmanın yoğunlaştığı bölgede, olaylar sıcaklığını koruyor.



Haftanın gündemine üçüncü sıradan yerleşen haber; İstanbul Üsküdar’da Validebağ Korusu yanına inşa edilecek olan cami inşaatı haberi oldu.



Dışişleri Bakanlığı ile birlikte aynı saat dilimi içerisinde Ankara’daki bazı büyükelçiliklere kapalı zarf içinde gönderilen “sarı toz” haftanın en fazla habere sahip dördüncü gündem maddesi olarak kayıtlara geçti.



Hafta içerisinde yeni görev dağılımı belli olan HSYK ve daire konusu 122 haber adediyle listenin beşincisiydi.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 714 haberi ile gündemde haftanın en fazla bahsi geçen siyasetçisi olurken, Başbakan Ahmet Davutoğlu sıralamayı ikinci sıradan takip etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftanın haber yansımalarında listenin üçüncüsü olarak kayıtlara geçti. Gündemde en fazla haberi olan siyasetçi sıralamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik dördüncü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise 746 adet haberi ile beşinci sırada yerini aldı.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN ÜNLÜSÜ “HALİL SEZAİ”          



Geçtiğimiz günlerde vizyona giren “İncir Reçeli 2” filmi ile adından bahsettiren Halil Sezai 99 adet haberi ile haftanın en fazla konuşulan ünlüsü oldu.  Haber yansımaları ile listede ikinci sırayı alan komedyen Cem Yılmaz olurken; Demet Akalın haftanın üçüncüsü olarak karşımıza çıktı. Hülya Avşar ünlü gündemine 79 haberi ile dördüncü olarak yerleşirken; müzisyen Fazıl Say en fazla bahsi geçen ünlü sıralamasının beşincisiydi.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPOR ADAMI “CESARE PRANDELLI”



Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli haber yansımalarında haftanın en fazla konuşulan spor adamı olarak kayıtlara geçti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım listenin ikincisi olurken, geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın Başkanı olarak seçilen Duygun Yarsuvat 421haberi ile üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray Başkan yardımcısı Abdurrahim Albayrak en fazla habere sahip dördüncü spor adamı olurken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim listeyi beşinci sırada tamamladı.



HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPORCUSU “GÖKHAN TÖRE”



Hafta boyunca 5 yüz 24 haberi ile listenin ilk sırasına yerleşen sporcu Beşiktaş’lı Gökhan Töre oldu. Trabzonspor oyuncusu Oscar Cardozo sıralamanın ikincisi olurken;  yine Trabzonspor futbolcularından Kévin Constant listeyi üçüncü olarak karşıladı. Galatasaray’ın futbolcusu Wesley Sneijder, haftanın en fazla habere sahip dördüncü sporcusu olarak kayıtlara geçerken; listenin beşincisi 289 haberi ile Galatasaray’lı Felipe Melo oldu.



 







GÜNDEM BAŞLIĞI




 HABER ADET






ERMENEK’TE MADEN KAZASI…




3.183






KOBANE’DE SON DURUM…




2.290






VALİDEBAĞ CAMİ TARTIŞMALARI…




247






SARI TOZ ALARMI…




158






HSYK’DA YENİ GÖREV DAĞILIMI…




122





 
 



SİYASİLER




HABER ADET






RECEP TAYYİP ERDOĞAN




                   2714






AHMET DAVUTOĞLU




                   2357






KEMAL KILIÇDAROĞLU




 947






FARUK ÇELİK




 782






TANER YILDIZ




 746





 
 



ÜNLÜLER




HABER ADET






HALİL SEZAİ




99






CEM YILMAZ




92






DEMET AKALIN




84






HÜLYA AVŞAR




79






FAZIL SAY




72





 
 



SPOR ADAMLARI




HABER ADET






CESARE PRANDELLİ




683






AZİZ YILDIRIM




464






DUYGUN YARSUVAT




421






ABDURRAHİM ALBAYRAK




359






FATİH TERİM




341





 
 



SPORCULAR




HABER ADET






GÖKHAN TÖRE




524






OSCAR CARDOZO




371






KEVIN CONSTANT




358






WESLEY SNEİJDER




333






FELİPE MELO




289






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin