Prigojin'in ölümü sonrası Putin kararname yayınladı. Paralı askerlerin bağlılık yemini etmeleri zorunlu olacak

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeny Prigojin'in ölümünün ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker gruplarının Rus bayrağı önünde bağlılık yemini etmelerini zorunlu hale getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Prigojin'in ölümü sonrası Putin kararname yayınladı. Paralı askerlerin bağlılık yemini etmeleri zorunlu olacak

Bindiği uçağın düşmesi sonmucu hayatını kaybeden Wagner örgütünün lideri Yevgeny Prigojin'in ölümünün ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, beklenmedik bir adım attı. Putin'in imzasıyla yayınlanan kararnameye göre, Rusya adına faaliyet gösteren veya Ukrayna'daki "özel askeri operasyon"lara katılacak her bireyin, Rusya'ya resmi bir bağlılık yemini etmesi gerektiği belirtildi.

Kararname 25 Ağustos Cuma günü yürürlüğe girdi ve Rusya'nın savunmasının manevi ve ahlaki temellerini güçlendirmeye yönelik bir emir olarak açıklandı. Buna göre, tüm paralı asker gruplarının Rusya bayrağı önünde bağlılık yemini etmeleri gerektiği vurgulandı. Yemini eden bireylerin, komutanlarının ve üst düzey liderlerinin emirlerini titizlikle yerine getireceklerine dair taahhüt verdikleri ifade edildi.

Darbe girişimi

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşta aktif bir rol oynayan Wagner örgütünün lideri Prigojin, Haziran ayında Rus ordusunu Wagner kamplarına saldırı düzenlemekle suçlayarak isyan başlatmıştı. Bu isyan sonucunda Wagner savaşçıları Rusya'nın çeşitli bölgelerinden Moskova'ya silahlı yürüyüş yapmıştı. Ancak Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğuyla isyan durdurulmuş ve Wagner savaşçıları Belarus'taki bir üsse yerleştirilmişti.

Prigojin'in liderliğindeki Wagner örgütünün isyanı ve sonrasında yaşananlarla birlikte, 23 Ağustos'ta yaşanan uçak kazası ve Prigojin dahil olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybetmişti. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin