Pratik mercimek çorbası yapmanın sırrı ortaya çıktı: Bu tarif 40 yıllık aşçılara taş çıkarır. Hem lezzetli hem de besleyici. Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik mercimek çorbası yapabilmek için bu tarifi mutlaka deneyin. Hazır çorba almaya son. Hazırlama ve pişme süresi dahil tam 30 dakikada mercimek çorbanız hazır!

Google Haberlere Abone ol
Pratik mercimek çorbası yapmanın sırrı ortaya çıktı: Bu tarif 40 yıllık aşçılara taş çıkarır. Hem lezzetli hem de besleyici. Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası insan sağlığı açısından son derece önemli ve faydalı bir yemek olurken, evde lezzetli ve sağlıklı mercimek çorbasını bu tarif sayesinde oldukça kısa süre içerisinde hazırlamanız mümkün.

İşte 30 dakikada kaseye doldurmalık mercimek çorbası...

Malzemeler;

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
7 su bardağı sıcak su (1400 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon

Sosu için;

50 g tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı;

Mercimek çorbasını hazırlamak için ilk olarak uygun bir tencerenin içerisine 1 su bardağı kırmızı mercimeği, birkaç parçaya böldüğümüz 1 adet soğanı ve yıkadığımız 1 yemek kaşığı pirinci alalım.

Malzemeleri tencerenin içerisine ilave ettikten sonra üzerine 7 bardak kadar su koyalım ve ocağın altını yakalım.

Mercimekler yumuşayana dek güzelce pişirelim. Mercimekler yumuşayıp ve soğanlar birbirinden ayrıldıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı kimyonu ilave edelim.

Baharatları ilave ettikten sonra şöyle bir karıştıralım ardından çorbanın pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlayabilmek için blenderdan geçirelim.

Çorba hazır olduktan sonra, çorbanın sosunu hazırlamaya başlayalım.

Çorbanın sosu için uygun bir sos tavasının içerisine  50 gram kadar tereyağını alalım ve tereyağın erimesini sağlayalım. 

Tamamıyla eriyen tereyağın içerisine 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyerek ve bir miktar karıştıralım. Ardından 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi de ilave edelim ve güzelce kavuralım.

Ardından hazırladığımız tereyağlı sosu çorbanın içerisine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin