Portekiz'de hükümet ile işçi sendikaları anlaştı. Asgari ücret 820 euro'ya yükseltilecek

Portekiz'de hükümet ile bazı işçi sendikaları ve işveren temsilcileri arasında hafta sonunda imzalanan anlaşma doğrultusunda, asgari ücret 2024 yılının ocak ayından itibaren yüzde 7,9 oranında artışla 760 euro'dan 820 euro'ya yükseltilecek. Bu yeni asgari ücret, 14 ay boyunca geçerli olacak.

Google Haberlere Abone ol
Portekiz'de hükümet ile işçi sendikaları anlaştı. Asgari ücret  820 euro'ya yükseltilecek

Portekizli çalışanlar, yılda 14 maaş alıyor. 13’üncü maaş Noel'de, 14’üncü maaş da yaz tatili öncesinde ödeniyor.

Sosyalist Başbakan Antonio Costa, bunun, asgarî ücrette bugüne kadar görülen en büyük yıllık artış olduğuna dikkat çekti.

Belge, Sosyalist Parti'ye yakın olan daha ılımlı UGT sendika konfederasyonu tarafından onaylanırken, tarihsel olarak Komünist Parti'ye yakın olan çoğunluktaki CGTP konfederasyonu tarafından onaylanmadı.

İşverenler tarafında, özellikle sanayi sektöründeki Portekiz işletmelerini temsil eden en büyük dernek de ticaret ve hizmetler, turizm ve tarım sektörlerinin temsilcileri tarafından desteklenen anlaşmayı imzalamayı reddetti. 

Portekiz Merkez Bankası tarafından geçen hafta yayınlanan tahminlere göre, Portekiz’de geçen yıl fiyatlarda görülen yüzde 7,8'lik artışın ardından 2023 yılı genelinde yüzde 5,4'lük bir enflasyon görülmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin