Popüler sinema ve dizi oyuncusuna uluslararası görev

Murat Yıldırım'ın, hayat hikayesinin geliri dünyadaki kanser hastası çocuklara verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Popüler sinema ve dizi oyuncusuna uluslararası görev

Genç sinema ve televizyon dizisi yıldızı Murat Yıldırım'ın, Yunan yazarların kaleme aldığı ve UNESCO tarafından yayımlanacak hayat hikayesinin geliri dünyadaki kanser hastası çocuklara verilecek.



Türkiye'de LÖSEV'a yaptığı katkılarla da yakından tanınan Yıldırım ile kitabı kaleme alan Yunan avukat Liana Nikolaidou ve yazar Marielen Benekou, Paris'teki UNESCO binasında bir dizi temaslarda bulundu.



Yıldırım, bu kapsamda UNESCO Kültürden Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Françesco Bandarin ile makamında görüştü. Bandarin, Yıldırım ile proje ile iilgili bir süre sohbet etti.



UNESCO'nun "kültürlerarası diyaloğ" kapsamında destekleği kitap için hayatı kaleme alınacak Yıldırım'ın ilerde UNESCO barış elçisi olmasının da gündemde olduğu bildirildi. Yıldırım, konu ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Yaşımın genç olması itibarıyla ilk etapta hayat hikayemin kaleme alınmasına sıcak bakmadım., Ancak kitabın gelirinin dünyadaki kanser hastası çocuklara bağışlanacağını duyuncu bu teklifi kabul ettim'' dedi.



UNESCO'nun bu kitabı basacak olmasının önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Ülkem adına, barış adına ne yapmam gerekirse, yapmaya hazırım'' ifadesini kullandı.



Yunanlı yazar Marielen Benekou ise "Murat Yıldırım-Kültür Köprüsü" isimli kitap ile Yunanistan ve Türkiye'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan alanlar ile Yıldırım'ın yaşamının geçtiği yerler arasındaki paralelliklere dikkat çekilmesinin hedeflendiğini söyledi. UNESCO'nun kültürlerarası diyaloğa büyük önem verdiğini kaydeden Yunanlı yazar, amaçlarının Türk ve Yunan dostluğuna kakıda bulunmak ve Ege denizinin iki kıyısında yaşayan halkları yakınlaştırmak olduğunu söyledi.



Yunanlı yazar, ailesi Mardinli olan Konya'da doğan ve büyüyen Yıldırım'ın, büyük felsefeci Mevlana'nın kentinden geldiğini belirtti ve genç yıldızın insani ve sosyal faaliyetlere aktif bir şekilde katılmasından dolayı hayat hikayesini kaleme almak istediklerini söyledi. Yunanlı yazar, Mardin, Konya, Antakya, İstanbul ile Yunanistan'daki tarihi ve kültürel miras alanları ve Yıldırım'ın hayat hikayesi arasında paralellikler kurarak kitaba kaleme aldıklarını ifade etti.



Annesi ve babası aslen Mardinli olan Yıldırım, babasının öğretmenlik görevi nedeniyle 1979'da Konya'da doğdu. Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendistiğini bitirdi. Yıldırım, ''Fırtına'', ''Bütün çocuklarım'', ''Büyük Yalan'', ''Asi'', ''Suskunlar'' gibi Türkiye'de büyük beğeni ile izlenen televizyon dizilerinde oynadı. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin