Politikacı ve köşe yazarının atışmaları operaya taşınıyor

Devlet Başkanı ve köşe yazarının birbirlerine Twitter üzerinden yazdıkları tartışma diyalogları opera sahnesine taşınıyor.

Google Haberlere Abone ol
Politikacı ve köşe yazarının atışmaları operaya taşınıyor

2012'in Haziran ayında Estonya Devlet Başkanı Toomas Hendrik, Nobel ödüllü New York Times gazetesi köşe yazarı Paul Krugman'ın Twitter üzerinden uzun bir süre tartışmışlardı. Tartışmanın konusu Estonya’nın bütçe tasarrufları ve kemer sıkma politikalarıydı.



Fransa Basın Ajansı’na açıklamada bulunan  Amerikalı besteci Eugene Birma, Estonya Başkanı Toomas Hendrik ve  New York Times gazetesi köşe yazarı Paul Krugman’ın  tartışma diyaloglarını kısa bir operet, yani içinde bestesiz konuşmalar bulunan sahne oyunu haline getirdiğini belirtti.  



'BU BİZİM SUÇUMUZ'



Twitter diyologlarından esinlenerek yazılan operete ‘Nostra Culpa’, ‘Bu Bizim Suçumuz’ ismi verildi.



Operetin libertolarını yazan gazateci Scott Diel, Fransa'da bir ajansa operetin kemer sıkma politikaları ve teşvik paketi temalarını taşıdığını açıkladı.



EĞLENCELİ SÖZLERİ VAR 



İki temel ses üzerine bestelenen operetin sözleri de eğlenceli. 



Operet'te liderlerin konuşmalarından alıntılanan 'Bi Nobel ödülü aldın diye kendini mali piskopos mu sandın, ülkemi çöplük yaptın. Evet, biz ne biliyoruz ki sadece kalın kafalı ahmak Doğu Avrupalı’larız' gibi sözler yer alıyor. 



TALLİN FESTİVALİNDE SAHNELENECEK 



cnbce.com'un haberine göre, operet ilk kez Nisan ayında dünyanın en eski müzik festivallerinden biri olan Estonya’nın Tallin Müzik festivalinde sahnelenecek. 



‘Nostra Culpa’nın sadece opera severlerin değil, siyasetçilerin ve iş dünyasının da ilgisini çekeceğini düşünüyor.



Eski bir Sovyet ülkesi olan Estonya bağımsızlığını 1991’de elde etti, 2004'te  Avrupa Birliğine katıldı. Estonya 2011’de ise Euro Bölgesi üyesi oldu.



Küresel finansal krizin etkisiyle, 2009 senesinde Estonya ekonomisi 14,3 daraldı.



2009’dan günümüze Estonya çeşitli bütçe tasaruflarıyla ekonomisini tekrar canlandırmaya çalışıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin