Politik taşlama, kabare, ve 'Yasaklar'... ve Zeki ve Metin...

İlk kurulduğu zamandan kapandığı zamana kadar Türk Tiyatrosu'nda önemli bir yere sahip oldu... Devekuşu Kabere, çok değerli bir çok oyuncu ve Zeki Alasya...

Google Haberlere Abone ol
Politik taşlama, kabare,  ve 'Yasaklar'... ve Zeki ve Metin...

İlk kez 1967'de seyirci karşısına çıkan Devekuşu Kabare'nin kurucularındandı Zeki Alasya. Ve tabii ismi hep onunla birlikte anılan Metin Akpınar... Devekuşu Kabare'nin diğer kurucuları da Haldun Taner ve Ahmet Gülhan'dı. 



Tiyatrocuların fakirden, tiyatronun ayıptan sayıldığı yıllardan, salonların tıklım tıklım olduğu dönemlere kadar Türkiye'de farklı birçok atmosferin içinden geçti gitti Devekuşu Kabare.



Politikanın en alevli olduğu yılları 70'leri geçti, 80'leri az kazayla atlattı, 90'larda pili tüketti. İlk kez Türkiye'ye getirdiği kabare tarzı, politik hiciv ve bütün o komiklikleriyle Zeki Alasyalı Devekuşu Kabare hafızalara derin çizgilerle yazıldı.



"Yasaklar", Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın sanatlarında zirveye çıktığı ve bir seri halinde sahnelenen gösterilerinden sadece bir tanesiydi. Ama en çok bilinenlerinden biri. Bugüne en çok uyarlanabilecek olanlarından biri hatta:



 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin