Polisiye edebiyatın önemli isimleri 'Kara Hafta İstanbul'da

Lüks otel zinciri, ünlü yazar Agatha Christie'nin 125. doğum gününde edebiyatın önemli isimlerini ağırlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Polisiye edebiyatın önemli isimleri 'Kara Hafta İstanbul'da

Dünyanın en lüks tarihi oteli seçilen Pera Palace Hotel Jumeirah, ünlü yazar Agatha Christie'nin doğumunun 125. yılı nedeniyle 22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan 'Kara Hafta İstanbul' etkinliğine ev sahipliği yapacak.



Kültürlerarası birlikteliği, katılan ünlü yabancı yazarlarla zenginleştirmeyi hedefleyen festival kapsamında birçok sürpriz etkinlikler düzenleniyor. Bu sürprizlerden en önemlisi ise Agatha Christie'nin torunu Matthew Prichard olacak.



Okumayı geniş kitlelere sevdiren polisiye edebiyatı konusu etrafında renkli bir şehir kültür aktivitesi olarak gerçekleşmesi planlanan 'Kara Hafta İstanbul' Pera Palace Hotel Jumeirah'ta dünyaca ünlü yazarları da ağarlayacak.



'Kara Hafta İstanbul' etkinliği kapsamında söyleşi yapacak yazarlar arasında Türkiye'nin en önemli polisiye yazarlarından Ahmet Ümit bulunurken, İngiltere'den Alexander McCall Smith ve Leslie Klinger, Yunanistan'dan Petros Markaris, İtalya'dan Roberto Costantini ile Fransa'dan Jean Christophe-Rufin de katılım gösterecek.



Pera Palace Hotel Jumeirah'ta etkinlik kapsamında cam fanuslar içerisinde polisiye romanlar sergilenirken, katılan yazarlar Beyoğlu'ndaki kitapcılarda imza etkinliklerine katılacak. Etkinliğe dair detaylar #blackweekturkey hashtag'iyle sosyal medyada paylaşılabilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin