Polis şiddetini haber yapan Milliyet muhabiri hakkında suç duyurusu!

İzmir’de bir kadını dövdükleri iddia edilen karakol polisleri için ‘işkence’den açılan davanın savcısı, mütalaasını ‘skandal’ ifadesiyle haberleştiren gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Polis şiddetini haber yapan Milliyet muhabiri hakkında suç duyurusu!

İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde Fevziye Cengiz isimli kadını dövdükleri görüntülerle ortaya çıkan polislerin “işkence” suçundan yargılandığı davanın savcısı Göksel Er, mütalaasını yazan Milliyet Gazetesi muhabiri Kemal Göktaş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcının suç duyurusu üzerine Göktaş’a, İstanbul Başsavcılığı’nca 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle  “kamu görevlisine hakaret” ve “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” suçlarından soruşturma açıldı.



SKANDAL İBARESİ’



Mütalaaya ilişkin haberin Milliyet’te Kemal Göktaş’ın imzasıyla yayınlanmasının ardından suç duyurusunda bulunan savcı Göksel Er, haberde mütalaaya ilişkin, “skandal” ifadesinin kullanılması nedeniyle kendisine hakaret edildiğini öne sürdü. Er, haberin yayınlandığı internet sitelerinde hakkında çok sayıda olumsuz haber yapıldığını da öne sürdü ve haberle yargılamanın etkilenmeye çalışıldığını da savundu. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin