'Polis müdürlerine ikinci operasyon yapılacak' diyen Twitter hesabına suç duyurusu

'Gizliarşiv' adlı Twitter hesabında adı geçen müdürlerin avukatları suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Polis müdürlerine ikinci operasyon yapılacak' diyen Twitter hesabına suç duyurusu

İstanbul’da 17 Aralık soruşturmasını yürüten polislere yönelik 22 Temmuz'da sahur vakti yapılan operasyonunun ardından 'GizliArşiv' isimli Twitter hesabında, ikinci operasyonda gözaltına alınacakların listesi yayımlandı. Onun ardından bir gazetede yer alan haberle gözaltına alınacağı duyurulan polis müdürlerinin avukatları, suç duyurusunda bulundu.



Çoğu İzmir Emniyeti’nde görev yapan polis müdürlerinin, halen yargı aşamasında olan askerî bilgi ve belge operasyonuyla ilgili olarak gözaltına alınacağı iddiaları Twitter adresinde yer aldı. Gözaltına alınacağı iddia edilen, biri halen görevde beş polis müdürünün avukatları, söz konusu iddiayı ortaya atan hesap hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis müdürleri M.E. ve H.İ.G.’nin avukatı İsmail Hakkı Küçük, “İzmir’in bir önceki dönem Terör Şube, KOM Şube, Mali Şube ve İstihbarat Şube gibi en nitelikli şubelerinin müdürlerinin vekilleri olarak, haklarında gözaltına alınacakların listesi, tutuklanacakların listesi gibi başlıklarla 'gizliarsiv' isimli Twitter hesabından ortaya atılan ve devamında Güneş Gazetesi tarafından da haber yapılan bu iftira dolu, adli yargıyı, adil yargılanma ilkesini, değerlerini etkileyecek şekilde hakimleri, savcıları yönlendirmeye matuf bu haberlerle ilgili suç duyusunda bulunduk.” dedi. Şüpheli olarak gösterilen müdürlerin vekilleri olarak, böyle bir soruşturmanın olup olmadığından bile haberleri olmadığını söyleyen Av. Küçük, “Ancak bir kısım medya mensupları, sanal medya kullanıcıları ki bunlar hükümete yakın medya ya da Başbakan'a, bakanlara yakın gazeteci gibi sıfatlarla anılıyorlar, gözaltına alınacak kişilerin isimlerini daha soruşturma numarası bile verilmemiş dosyalarla ilgili nereden biliyorlar, nasıl biliyorlar? Ne maksatla bunları ortaya atıp insanların hukuk güvenliğini, huzurunu bozuyorlar? Bunları bilmek bizim müvekkillerimizin, bütün halkımızın, vatandaşların hakkıdır. Biz bu hakkımızı kullanarak bu kişiler hakkında şikayetçi olduk. Bu soruşturma neticesinde bu hesabın kullanıcısının kim olduğu da tespit edilebilecek. Bugün Taraf Gazetesi’nde, bu hesap sahibinin Mustafa Karaalioğlu olduğu iddiası ileri sürüldü. Ben açıkçası bir avukat olarak bunu merak ediyorum.” diye konuştu.



'MÜVEKKİLLERİMİZ AÇIKTA OLMALARINA RAĞMEN EVLERİNDE BEKLİYOR'



Av. Küçük, “Basın mensubu, savcılarla hakimlerle mi karar veriyor gözaltına alınacaklara, tutuklanacaklara? Yargı neden bu kadar baskı altına alınmak isteniyor?” diye sordu. Daha önce Twitter hesabında ismi verilen aynı müdürlerle ilgili memur savcılığı tarafından bir adli soruşturma başlatıldığını hatırlatan Küçük, “Kullandıkları bilgisayarların harddisklerinin değiştirilmesiyle ilgili yapılan soruşturmaydı. Evlerinde aramalar yapıldı, hiçbir şey bulunamadı. Müvekkiller, soruşturma uzatılıp baskı altında tutuluyor. Hukuksuz bir şekilde açığa alındılar. Şu an görev yapmaları, idari anlamda içi boş soruşturmalarla engellenmektedir. Bu müvekkiller, açıkta olmalarına rağmen ikamet adreslerinde bekliyorlar, 'kaçtı' algısına sebep olmamak için. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, ‘Şayet bir soruşturma varsa, aydınlatılmak istenen bir husus varsa ifade vermek için hazırız.’ dediler. Kaçmadıklarını, ikametlerinde beklediklerini belirttiler. Bu hususta dilekçemizi başsavcılığa sunduk” dedi.



'ALTLARINDA İMZASI OLAN HER İŞİN HESABINI VERMEYE HAZIRLAR'



İzmir’de halen casusluk davası olarak bilinen bir davanın sürdüğünü, bunun casusluk değil, gizli bilgi ve belge bulundurma davası olduğunu belirten Av. Küçük, müvekkilleri hakkında yalan haber ve iftiralarla, ‘Sahte delil ürettiler, birçok ünlü, meşhur devlet bürokratını mağdur ettiler’ gibi bir kampanya yapıldığını, bunun kesinlikle yalan ve yanlış olduğu bilinmesine rağmen özellikle bu yaygaraya devam edildiğini söyledi. Medya vasıtası ile yapılmak istenen algı yönetimine karşı adliyeye geldiklerini ifade eden Küçük, “Müvekkillerimizin asla herhangi bir soruşturmadan kaçmadığını, veremeyecek bir hesaplarının olmadığını, altlarında imzası olan her türlü işin hesabını vermeye hazır olduklarını bildirdik.” diye konuştu.



'ADINA OKUL YAPTIRILAN RÜŞTÜ ÜNSAL’IN İSMİ DE VAR'



Söz konusu Twitter hesabında isimleri yazılan 6 kişi ile 50 kişinin gözaltına alınacağı, tutuklanacağı şeklinde bilgilerin yer aldığını da kaydeden Av. Küçük, ayrıca listede Rüştü Ünsal isminin yer aldığını belirterek, “Rüştü Ünsal meşhur, adına okul yaptırılmış olan devlet büyüğü; onun da gözaltına alınacağı yazmışlar. Masabaşında yazıldığı belli, ne maksatlarla yapıldığı, aslında yasadışı amaçlar güdüldüğü apaçık belli, her tarafından dökülüyor haberin” dedi.



Av. Küçük, iktidar partisinin hukukçu milletvekillerine, “Lütfen bir kanun çıkarsınlar, desinler ki, 'Başbakan, ailesi, bakanlar ve ailesi ve onun sevdikleri, saz arkadaşları her şeyi yapabilir. Bunlar suç değildir.' Böyle bir kanun çıkarırlarsa polis, hırsız kovlamak zorunda kalmaz. Savcı, boş yere soruşturmalarla ömrünü tüketmez. Hakimler de boş yere yargılama yapmış olmaz. Herkes huzur içinde, kimlerin suç işleme özgürlüğü var açıkça bilir. Bunu kanuna yazsınlar. Hukuk devletine bunu yakıştırıyorlar. Lütfen bugünden toplanıp böyle bir kanun çıkarsınlar. İnsanları bu şekilde 20 günde bir üç dört defa tayin ederek zulüm, haksızlık yapmasınlar.” teklifinde bulundu. (Cihan)


Etiketler twitter gizliarşiv
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin